Играчи от ЦСКА минаха теста за коронавирус :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
120
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Играчи на ЦСКА са се подложили на тестове за коронавирус, които са били отрицателни. Това заяви полковник доц. д-р Георги Попов, който е началник катедра инфекциозни болести във ВМА. Така до този момент гарантирано здрави са освен „армейците”, но и колегите им от „Левски”, които се тестваха преди 10 дни заради съмнение, че Найджъл Робърта е заразен.

 „От футболните съдии, както и от водещите столични отбори направиха тестове на свои играчи, които бяха с грипен синдром, коментира д-р Попов. – Тези тестове излязоха отрицателни. И в „Левски”, и в ЦСКА имаше двама футболисти, но те имаха грипна епидемия в този сезон. Няколко играчи излязоха с грип „В“. Но за коронавирус инфекция няма. Поддържаме активни връзки с д-р Валентин Великов от „Лудогорец”, както и с д-р Бочев, който се грижи за всички национални гарнитури. Футболните хора са дисциплинирани и направихме много тестове, но за радост никой не излезе положителен”, разказа медикът в интервю за dsport.

Toй бе категоричен, че спортистите имат силни организми и в повечето случаи карат вируса по-леко, но не винаги. Специалистът също така сподели, че не подкрепя крайните предпазни мерки за мачове без публика, като призова при първа възможност феновете да бъдат допуснати отново до спортните събития.

„В началото на летния сезон ще успеем да преборим изцяло тази въздушно капкова инфекция, увери Попов. – Много спортисти ме търсят и на всички им казвам да бъдат спокойни.  Да се въоръжим още малко с търпение. Мисля, че съвсем скоро ще влезем в пика на заболяването в България. След това ще следва едно стръмно развитие надолу. Затова според мен е пресилено, че няма една година да се допуска публика на стадионите. Бих приветствал мачове пред пълни стадиони и други спортни събития пред пълни зали, защото не съм съгласен с такова крайно мнение, че трябва спортът да се провежда пред празни трибуни. Спортистите са в групата на предполагаемо най-здравите хора, но не винаги е така. Върховата спортна форма е едно гранично състояние, което натоварва имунната система и състезатели стават податливи на вирусни бактериални заболявания”, завърши доц. д-р Георги Попов от ВМА.