Спа център у дома – възможно ли е?

1
137
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

През последните седмици много от нас работят от дома и поради извънредната ситуация напълно ограничихме контактите си с външния свят. Забравихме за ежедневните срещи с колеги и приятели, спортните развлечения след работа и релаксиращите процедури в спа центъра. Тъй като обстановката се променя постоянно, всички сме в очакване на добри новини. Ето и една такава.

За пръв път от дълго време насам разполагаме с повече свободно време, за да отдадем дължимото на грижите за здравето и красотата. Разкрасителните студиа и спа центровете остават затворени, но в уютната обстановка на дома всеки може да създаде истинско спа и уелнес вълшебство като превърне банята във временен спа център у дома. Има много начини за постигане на пълна релаксация и промяна на ежедневната рутина. Следвайте нашите стъпки, за да организирате собствен кът за хармония и почивка вкъщи, докато любимият спа център отвори врати отново.

Създайте приятната обстановката в банята

Както знаете, в спа философията са залегнали основни принципи за постигане на баланс между духа и тялото. За да се отпуснете напълно и забравите за всички тревоги, на първо място трябва да си осигурите спокойствие. Затова започнете с подготовката на всички спа ритуалите, които ще практикувате ежедневно. Разчистете непотребните предмети и продукти от рафтовете в банята. След това обособете зона във вашия спа център у дома, където да поставите само козметиката, която ще използвате по време на спа удоволствията. Помислете и за декорацията. Използвайте пролетни цветя и аромати, за да внесете свежест и уют в новия „спа център у дома“. Освен за красота, растенията могат да се използват и заради своя дълготраен аромат в помещението. Запалете свещи, за да създадете стилна и отпускаща атмосфера. Затъмнете осветлението, защото ярката дневна светлина ще попречи на организма да постигне пълна хармония и да намали натрупания стрес и напрежение. Финалният щрих от подготовката на уютния спа център у дома трябва да бъде нежната и отпускаща музика. За целта бихте могли да използвате телефон или друго аудио устройство.

Пригответе ароматна вана

Горещата вана е истинско блаженство за тялото и сетивата. Водното удоволствие във вашия спа център у дома ще зареди организма с нови сили и енергия и ще повиши тонуса на тялото. Преди да пристъпите към приготвяне на ароматната вана обаче, се уверете, че разполагате единствено с естествени продукти, които няма да увредят кожата ви. Повечето пенители съдържат химични компоненти, които причиняват рани и раздразнения. За домашната спа терапия ви препоръчваме да заложите на етерични масла. Лечебните им свойства са широко използвани в ароматерапията като метод за справяне с редица здравословни проблеми. Няколко капки от терапевтичните масла във водата са напълно достатъчни за постигане на успокояващ ефект и нежен аромат. Ако сте истински ценители на отпускащия хидромасаж и разполагате с джакузи у дома, планирайте ежедневни кратки процедури. Съветваме ви да регулирате престоя в горещата вода в зависимост вашето здравословно състояние. Колкото по-висока е температурата, толкова по-кратко време трябва да прекарате във ваната или джакузито. Съчетайте и полезното с приятното занимание. След като приключите с процедурата във водата, отделете време за грижа за косата, като изберете подходяща козметика, която да я подхрани и да ѝпридаде сияен дълготраен вид. За целта ви препоръчваме продуктите на световноизвестния козметичен бранд Biologique Recherche.

Погрижете се за кожата на лицето и тялото

Инвестирайте свободно време във вашия спа център у дома в полезни и ефективни разкрасителни процедури. Въпреки че още е рано да се планират предстоящите ваканции, всички се надяват скоро да има достатъчно поводи за страхотна почивка, слънце и море. С настъпването на пролетта е време да освежите кожата си, като отстраните мъртвите клетки от лицето и тялото. Ексфолирането ще стимулира притока на кръв към кожата и ще я почисти в дълбочина, елиминирайки всички замърсители. Тъй като зоната на лицето е много по-мека и деликатна бъдете внимателни при механично ексфолиране.

След като приключите с почистването на кожата, преминете към нейното подхранване. Заложете на детоксикираща маска, която омекотява кожата и успокоява раздразненията след ексфолиране. Тук отново ви препоръчваме да използвате продукти на марката Biologique Recherche, които съдържат висока концентрация от активни съставки за балансиране и изчистване на епидермиса.

Плавно преминете и към най-нежната част от лицето – а именно околоочния контур. С напредването на възрастта трябва да започнете борбата с малките бръчици, подпухналата кожа и тъмните кръгове. Постигането на по-гладка и красива кожа е възможно с продуктите против стареене на NIANCE. Те се абсорбират незабавно и оставят приятно копринено усещане върху кожата.

Хидратирайте организма с ободряваща напитка

Кожата се нуждае от непрекъсната хидратация, за да бъде сияйна и здрава. Течностите подпомагат правилното функциониране на процесите в организма и регенерирането на кожата. Освен това те помагат за извеждане на токсините от тялото. Неслучайно след всеки спа ритуал в спа център Este Fitness & Spa поднасят тонизираща напитка на своите клиенти. Достатъчно е да приготвите прясно изцеден сок от любимите си плодове или да добавите лимон към водата за пиене. По желание може да приготвите и плодова салата или да хапнете няколко парченца черен шоколад. След като приключите с релаксиращите процедури, спокойно се отдайте на приятно четиво или гледайте вашия любим филм. Използвайте пълноценно времето, което прекарвате у дома, и останете позитивно настроени въпреки създалата се ситуация.

Спа център у дома ще бъде вашето временно решение за премахване на напрежението и за пълна релаксация. Спа удоволствията са истинска наслада за сетивата и пълноценна почивка за ума, но най-важното им предимство несъмнено е грижата за здравето. Съветваме ви да се отдадете на всички любими занимания, за които не ви е останало свободно време до момента.

Последни публикации в блога

През последните седмици много от нас работят от дома и поради извънредната ситуация напълно ограничихме контактите си с външния свят. Забравихме за ежедневните срещи с колеги и приятели, спортните развлечения след работа и В условията на настъпващия коронавирус и нарастващата заплаха за здравето ни едно от първите неща, които трябва да предприемем, е да засилим имунната система. И макар че разполагаме само с органичен набор от Броени седмици остават до края на зимата. Вече сме готови да изпратим студеното време и да се впуснем към следващо голямо приключение. Несъмнено някой екзотичен индонезийски плаж ще бъде прекрасна дестинация за нашето Още от часовете в училище знаем, че сутрешната гимнастика ни ободрява и ни подготвя за предстоящите предизвикателства през деня. Много хора продължават да спазват този полезен ритуал, без да се притесняват от ранното Грижите за здравето включват правилно хранене, редовно спортуване и здравословни навици, които ежедневно се следват. Понякога тялото ни изпраща сигнали, че има проблеми, а най-често те са свързани със защитни функции на организма. Месец февруари минава под знака на любовта. Тогава отбелязваме Деня на влюбените – празник, който датира отпреди няколко века и днес масово се чества по целия свят. Романтичната традиция се свързва с вино, рози Акнето е едно от най-често срещаните заболявания на кожата, което засяга предимно младежи и тийнейджъри. Основната причина за проблема са хормоналните промени, които настъпват в организма. Под тяхно влияние мастните жлези увеличават своя В днешно време има голямо разнообразие от спортни занимания, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали. Те са отлично решение за отпускане на тялото и премахване на натрупаното през деня напрежение. Въпреки Тънкостите на масажното изкуство се усвояват в продължение на хилядолетия. Една от най-древните процедури, практикувана за затопляне на цялото тяло и отпускане на мускулите, се нарича hot stone massage или в превод от