Бойко Борисов: Надявам се БФС да се съобрази с УЕФА :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

1
115
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Министър-председателят Бойко Борисов каза, че БФС трябва да спазва правилата на УЕФА. Борисов добави, че английските клубове търпят загуби от по 9 милиона паунда на ден заради липсата на мачове от Висшата лига.

„На нас, които обичаме футбола, най-тежко ни се отразява, че няма мачове. УЕФА си има свои правила и се надявам БФС да се съобразява с тях“, коментира Борисов по време на брифинга в Министерски съвет днес.

„В Англия губят по 9 милиона паунда на ден, защото нямат първенство“, добави Борисов, който е голям фен на футбола, а и голмайстор на ветераните на Витоша (Бистрица).

Вчера от Европейската футболна централа (УЕФА) заявиха, че  няма основание за окончателното прекратяване на сезон 2019/2020.

Въпреки пандемията от коронавирус, която принуди федерациите в Европа (освен тази на Беларус) да прекратят провеждането на футболни мачове, от УЕФА са категорични, че сезонът трябва да се доиграе.

„Уверени сме, че футболът може да започне отново в идните месеци при условия, които ще бъдат определени от публичните власти, и вярваме, че всяко решение за прекратяване на вътрешните първенства на този етап ще е преждевременно и неоправдано“, се казва в писмо, изпратено до местните федерации, цитирано от „Скай спортс“.

Преди дни от УЕФА проведоха видео разговори с представители на всички 55 федерации на Стария континент, като взеха решение да отложат до второ нареждане мачовете от европейските клубни турнири, но и да намерят начин местните първенства да продължат. Отлагането на европейското първенство за 2021 г. позволява тази крачка.