Блогът на Апостол Апостолов :: ПАК НАРИТАХА КОПЕЙКИН

1
340
Добави коментар
tocco
tocco

                                                               КОСТЯ, ЦЪРВУЛ СЪВЕТСКИ…

  

 

Вчера Евгени Чертовенски коментира поредния неуспешен опит за преврат, организиран от вечния метежник Костя Копейкин:

 

„Да сваляш правителство не е като да сваляш варненските разпоретини в полунощ на Трета буна. Морско-съветският блюстител за народни правдини Костя Копейкин трябва да го е научил днес, когато силно рекламираният му в социалните мрежи протест срещу правителството докара на жълтите павета по-малко маргинали, отколкото ходеха на мачовете на Царско село преди да спрат първенството.

 

За голямо мое съжаление и аз имам в интернет-обкръжението си подобни доморасли плювковци, които се точеха как в понеделник ще „видят сметката на Боко, Годжи и останалите плешивци“. Предполагам, нито един от тях не е излязъл от дома си, освен да купи тоалетна хартия да си забърше нааканото дупе. Защото дълбоко в себе си всеки от тези бунтари знае добре – може да е кофти да те командват генерали, ама е още по-кофти, ако ги няма.

 

Представяте ли си в този момент на световна паника, дебнеща смърт, безработица и психологически разпад, премиер да беше Корнелия Нинова? Или Краси Тумбака от пейката пред Народния театър? Ами да ни управляваше авиаторската тройка Румен-Деси-Илиана Йотова? По-добре сами да се интубираме с кухненския нож и да приключим бързо и относително безболезнено жалкото си съществуване.

 

Няма как да бъда обвинен в симпатии към ГЕРБ, винаги съм пускал малцинственото си гласче в тесничката урна на градската десница, но в случая популистките изцепки граничат с престъпление. И аз като всеки нормален човек изпитвам цивилизационен ужас да съм затворен с жена си повече от месец, но стискам зъби (или просто се страхувам, че ще ме хванат). В случая обаче имам пълно доверие на Бойко Борисов и ще обясня защо с думи прости, та дано и онези, на които в черепчетата дрънкат само копейки, да ме разберат.

 

Премиерът вече две десетилетия гради интимния образ на човека от народа, прегръща чистачки и зидаро-мазачи, бръмчи с джипката по цехове и дипломатически мисии. Електоралният флирт е в основата на неговата харизма и ако имаше някаква, макар и минимална възможност да не предприема непопулярни мерки, Борисов никога нямаше да го направи.

                      

 

Бойко може да се кара на мисирките, но повече от всичко държи да е „на ти“ с обикновените хора и да бъде обект на тяхната любов и нежност. Това винаги е било така и на това дължи историческата си популярност. Така че, трябва да си отявлен дебил/сектант/рубладжия/5G-конспиратор да си мислиш, че ако можеше да се отхлабят мерките, премиерът нямаше да го направи.

 

За щастие като дисциплиниран офицер той слуша какво му казват онези, които притежават нужната експертиза. И ни кара да стискаме зъби и да стоим по диваните. Мислите ли, че на премиера не му се иска да се къпе в народната любов по площадите под пролетното слънце? Но вместо това се задоволява с ген. Мутафчийски и Ангел Кунчев.

 

В настоящия момент всеки недоучил демократ и невчесан либерал като Костя Копейкин или е безотговорен до престъпност, или е платен национален предател. И в двата случая е за белезници. Хайде, че Нено Димов има нужда от компания, колко време вече виси сам в килията в следствието.“

 

Преписал:

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.