Депутат броди по анцуг в парламента (СНИМКИ) :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
132
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Депутат  се разхожда по анцуг в народното събрание,  видя репортер на „Скандал“.

Това е Пламен Тачев от ГЕРБ – Плевен, който е 4-ти мандат депутат и може би се чувства като у дома си в парламента.

Кой всъщност е предприемачът и депутат Пламен Тачев Петров?

Пламен Тачев Петров, един от най-тихите народни представители на ГЕРБ в четири поредни народни събрания, шеф на ГЕРБ в Червен бряг, строителен предприемач, според официална справка в сайта на управляващата партия.

Тачев е личен приятел на Бойко Борисов от далечните времена на групировките. Минава в старото им обкръжение едва ли не за негов по-малък брат, близки още от 1983 г.

И Тачев, и Борисов имат черен колан по карате, както и дипломи по специалността „Пожарна безопасност“. Борисов е ръководител на дипломната работа на Тачев в школата на МВР. Според публикация в сайта „Биволъ”, през 1997 г. бъдещият премиер Борисов, иракчанинът Самир Ибрахим, Пламен Тачев, Николай Костов, Веселин Костов и Венцислав Божилов основават в Червен бряг фирма производството на сапуни. Това е първият официален проект на двамата. Борисов напуска фирмата след година и половина, но запазва контактите си с някои от съдружниците си като Тачев. През октомври 2001 г. Борисов и Тачев регистрират друга обща фирма „Би енд Пи Комерс”. Година по-късно Борисов вече е главен секретар на МВР и напуска дружеството, а на негово място идва Надка Маринова. Тя и Цветелина Бориславова са съсобственици на охранителната фирма „Ипон1”, създадена от Борисов.

Като депутат от ГЕРБ Пламен Тачев е изключително тих, но се прочу с класическа шуробаджанащина, като назначи дъщеря си да работи в бюджетната комисия на парламента, но след скандал през 2010 г. се наложи тя да напусне. Според източници на BIG5, Тачев е „усвоител” на средства по европрограми, главно като подизпълнител. Все още има помнещи репортажи по Нова ТВ, които показваха крупни разхищения за строителството на екопътека „Калето” край града за над 1 млн. лв. евросредства. Само от тази поръчка Тачев тогава е прибрал над 700 000 лв.

loading…