След възхваляването на Китай, СЗО промени мнението си – сега Швеция се справяла най-добре с коронавируса

1
96
Добави коментар
setlans
setlans

СЗО промени мнението си и сега казва, че политиката на Швеция за борба с коронавируса трябвало да бъде модел за останалите.

Световната здравна организация отново промени мнението си относно кои мерки за борба с коронавируса действат, като този път подкрепи Швеция, която не прилага толкова строги мерки, каквито има в другите европейски страни.

Швеция реши да не налага пълно затваряне на населението, като остави голяма част от икономиката си да работи. По-големите деца посещават училище, а социалното дистанциране е по желание на гражданите. Страната насърчава хората, които попадат в уязвимата група да не излизат често навън. Единствената по-строга мярка е, че правителството не разрешава събирания на групи от 50 човека.

Въпреки че получи множество критики, политиката изглежда работи.

Швеция има много по-ниска смъртност, в сравнение с други европейски държави, които наложиха тотална карантина на населението, като сега е на път да развие и „имунитет на стадото“. Всичко това без да разруши икономиката си и без да чака вълшебната ваксина на Бил Гейтс.

Ако сте следили внимателно ситуацията с коронавируса, то със сигурност сте забелязали, че СЗО упорито подкрепяше Китай и драконовските мерки, които предприемаше страната, включително затварянето на милиони хора в домовете им. Сега обаче СЗО промени отново мнението си и явно непредприемането на сериозни мерки и било най-доброто решение за борба с вируса.

Д-р Майк Райън, изпълнителен директор на програмата на Световната здравна организация за извънредни ситуации, посочи, че здравната система на Швеция не е претоварена и че правителството правилно се е доверило на населението да се саморегулира.

Освен това, Райън казва, че подходът на Швеция трябва да бъде „модел“ за другите страни.

„Има уроци, които трябва да научим от нашите колеги в Швеция“, казва той.

„СЗО първоначално се противопостави на карантината, след това се застъпи силно за нея, а сега отново се противопоставя“, пишат от Zero Hedge.

Както и ние вече писахме, отначало СЗО беше много против хората да се затварят по домовете си, дори настояваше Китай да остане отворен за туристи. След това СЗО промени рязко мнението си и подкрепи Китай, който постави под карантина милиони хора. Днес нещата се обърнаха, а докога ще продължи това, предстои да разберем.

Последвайте ни в социалните ни мрежи:

Сетланс