Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове

1
168
Добави коментар
setlans
setlans

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни – давали положителни резултати на плодове и коза.

Джон Магуфули, чието правителство вече си навлече много критики, заради това, че не предприема мерки за борба с коронавируса, казва, че тестовете, които са им изпратени имат „технически грешки“.

По време на събитие в Чато, в северозападната част на Танзания, президентът съобщи, че тестовете са внесени от чужбина, но не разгласи повече подробности.

Той заяви, че е инструктирал танзанските отбранителни сили да проверят качеството на комплектите. Те са взели няколко проби на случаен принцип от плодове, коза и овца, но са им сложили човешки имена и години. Нямало е реални човешки проби.

След това, тези проби са били изпратени в лабораторията в Танзания, за да бъдат тествани за коронавирус, като на лабораторните техници умишлено не е предоставена информацията, че тези проби не са от хора.

Пробите от плодовете и козата се оказали положителни за коронавирус, което означава, че вероятно много хора също са дали положителни проби, без действително да са били заразени, обяснява президента.

„Случва се нещо. Както съм казвал и преди, не трябва да приемаме, че всяка помощ е предназначена да бъда добра за тази нация“, казва Магуфули, като добавя, че комплектите трябва да бъдат разследвани.

По последни данни, случаите на коронавирус в Танзания са 480, а жертвите 16. Информацията обаче може да е неточна, тъй като често от страната се забавят със съобщаването на новите случаи.

Магуфули също каза, че ще изпрати самолет за Мадагаскар, за да получи лек за вируса, популяризиран от президента на Мадагаскар. Лекът представлява билкова смес, но не е преминал международни изследвания.

„Поддържам връзка с Мадагаскар“, казва той по време на реч и добавя: „Те имат лекарство. Ние ще изпратим самолет към страната, за да може и нашият народ да се възползва от лекарството“.

Инфекциите и смъртните случаи в Африка са сравнително ниски, в сравнение със САЩ и Европа, но това най-вероятно се дължи на факта, че се тестват едва 500 души на един милион.

За лекарствата и цензурата

Любопитно е, че президентът на Танзания проучва и други варианти за лечение на вируса. Това не се приема добре от хората днес, които сляпо вярват, че помощ може да дойде само от определени хора с милиарди зад гърба си и една вълшебна ваксина. А ако човек има дързостта да говори против тези хора, той бива моментално „атакуван“ за това.

Пример за това са новите правила на Youtube, които забраняват качване на съдържание за коронавируса, което противоречи на Световната здравна организация. Съвсем наскоро пък, Vimeo забрани документален филм, разкриващ влиянието, което фармацевтичните компании оказват в рамките на СЗО. И докато сме на тази тема, важно е да се спомене, че Wikileaks също осигури значителна информация за влиянието на споменатите компании в рамките на СЗО.

Не мислите ли, че ако правителствата по света и различните международни здравни организации наистина се интересуваха от разрешаването на глобални здравни проблеми, те щяха да проучат всички възможни средства за защита, включително и тези, които не могат да осигурят печалба от милиарди долари…

Според същите, в момента единственият вариант за защита от вируса е познайте – ваксина. Но дали наистина е така? Ако няколко билки, които могат да се намерят навсякъде, имат способността да ни излекуват, то няма да има нужда да се събират милиарди долари за разработването на ваксина, от която след това отново ще се спечелят милиарди.

Прави впечатление, че други държави, като Куба и Китай, използват различни методи за лечение, например с високи дози витамин C, и тези лечения се оказват успешни, но запада веднага ги отрича като „фалшиви новини“.

Всяка година излизат класации за свободата на словото и едни и същи държави се хвалят, че са в първата десетка, но съществува ли пълна свобода на словото? Ако беше така, нямаше да се трие и цензурира всяка информация за коронавируса, която не отговаря на стандартите на едни определени хора с милиарди зад гърба си. Не трябва ли хората да имат правото да изследват всяка възможна информация и сами да решат в какво да вярват, вместо някой друг да взима тези решения вместо тях?

Мненията на големи лекари също биват цензурирани, ако не отговарят на въпросните стандарти. Това се случи и с д-р Рон Пол, за когото вече сме ви споменавали. Той бива постоянно цензуриран във Facebook, заради мнението си, че „пандемията“ от коронавирус може би е една голяма измама.

Той не казва, че болестта не е опасна, а че действителната опасност масово се преувеличава от онези, които се стремят към печалба – финансова или политическа. Ако действително имаше свобода на словото, неговото мнение нямаше да бъде постоянно цензурирано.

Последвайте ни в социалните ни мрежи:

Сетланс / India Times, Collective Evolution