Блогът на Апостол Апостолов :: ПОРЕДНАТА МАГАРЕЩИНА НА КОПЕЙКИН

2
284
Добави коментар

                                                                   МУТРИТЕ НА КОСТЯ

 

 

Журналистическо разследване установи наскоро, че лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, прочул се повече като Костя Копейкин, е усвоил 1 милион лева партийна субсидия. След което веднага се сдобил с луксозна къща за 200 000 лева, кола за 40 000 лева, а съпругата му – с апартамент за 100 000 лева. В сряда прокуратурата се самосезира и започна проверка срещу него.

 

Вчера същият този Костя Копейкин довлече в София куп прошляци, пунгаши, халгъзници и откровени мутри. Спретна ни истинска лумпениада. Безредици, провокативни сблъсъци с полицията, креслив национализъм, проруски изблици, призиви за напускане на НАТО и ЕС – целият арсенал на платения трол е добре познат.

Социалните аутсайдери на Костя започнаха да безчинстват и се стигна дотам, че седем мъже и една жена бяха задържани. Жената и трима от мъжете бяха арестувани за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Задържан е обаче и 42-годишен мъж с множество криминални регистрации, обявен за общодържавно издирване. Касае се за човек от криминалния контингент, замесен в убийство и рекет. Той е бил сред най-активните митингуващи и е призовавал открито за безредици и дори за палежи на сгради. Друг 46-годишен хубостник пък е бил закопчан заради притежание на оръжие! 

Органите на МВР са арестували и двама мъже с множество криминални регистрации, след като те хвърляли предмети, в това число и бутилки, по сградата на Министерството на финансите. В единия от тях е намерена и иззета тревиста маса.

По време на протестните действия в столицата  от полицията са предотвратени опити за нарушаване на обществения ред, блокиране на движението по главни пътни артерии и разкъсване на изградените полицейски кордони. Налице е и грубо нарушаване на противоепидемичните мерки.

По-рано някои от участниците направиха дори опит да проникнат в сградата на Народното събрание.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.