22 кратки съвета за туристи. Хитри начини за по- лесно и спокойно пътуване!

2
287
Добави коментар

Хората, които обичат да пътуват, често се сблъскват с неприятни изненади. Поради тази причина ще споделим с вас няколко съвета, които биха ви били от полза при следващото пътешествие.

Когато посещавате сайтовете на авиокомпании, то използвайте режим „инкогнито“ . Така ще избегнете вероятността цените да се повишат в последния момент, ако компанията засече честите ви посещения.
Можете да използвате малки тубички или пък шишенцата от 50 мл, за да сложите козметиката си, която ще използвате за едно пътуване. Така и ще можете да вземете само това, което ви е необходимо.
Хубаво е да сложите зарядното си или други кабелчета в калъф за очила. По този начин няма да ги загубите или да изпаднат.
Преди да отидете някъде, сканирайте всички документи, които ще ви трябват. Така винаги ще ги имате на разположение в случай, че нещо се случи – кражба или изгубване.
За да запазите свежестта на дрехите си, можете да сложите антистатични кърпички на дъното на куфара си.
Друг хитър начин да защитите кабелите си е да сложите стара пружинка от химикалка. Така ще избегнете прегъването, което може да се получи.
Ако сте си забравили зарядното, можете да използвате USB конектора на телевизора.
Не сгъвайте дрехите, а ги навийте на руло. Това със сигурност ще ви спести място и ще можете да вземете повече неща, без да надвишавате допустимите размери.
Сапунът и кърпата е добре да бъдат отделени.
По-добре сложете телефона си на самолет режим, тъй като това ще помогне да се запази батерията, а и да се презареди по-бързо.
Можете да ускорите проверките на летището. Сложете нещата като портфейл, паспортни и други подобни в пътната част. Така няма да ви се налага да ги махате поотделно и ще минете доста по-бързо.
Изберете си място около самолетните крила, тъй като там по-леко се усеща турбуленцията.
Ако ще пътувате със спътник, то резервирайте самолетени билетбилети с едното място до прозореца, а другото до пътеката. Ако мястото по средата не е заето, то целият ред е за вас, но винаги можете да помолите да се размените с пътника преди вас и да сте до спътника си.
Подсигурете нищо да не се разлее. За целта вземете фолио и покрийте отвора, а след това върнете капачката отново.
Якето или сакото се сгъват отвътре навън, за да не се мачка и замърсява.
Ако сте си забравили зарядното на телефона, можете да помолите на рецепцията да ви дадат. Много често там ще намерите пълна кутия със забравени от предишните посетители.
Можете да спестите от такси, ако си разпределите правилно нещата и си отделите достатъчно време, за да се приготвите. Така няма да бързате и няма да се налага да използвате друг алтернативен на обществения транспорт превоз.
Теглете от банкомати, вместо да обменяте в бюрата. Банкоматите предлагат много по-добър курс на валутите.
Може да сложите надпис „чупливи предмети“ на багажа си. Не е задължително да имате такива, но това ще накара персонала да бъде много по-внимателен. Обикновено тези багажи стоят най-отгоре и минават първи при проверките.
Използвайте безплатния интернет на летищата, вместо да използвате мобилния. Така ще спестите доста от такси. Освен това, този интернет може да се хване и извън чакалнята.
Изпратете си картички. Няма нищо по-хубаво от това да се върнете след дълго пътешествие и отново да си припомните миговете, които сте преживели. Да не забравяме, че така ще имате винаги спомен, който да е под ръка или пък да покажете на близките си.
В последния ден в друга държава, можете да направите добро дело, като съберете останалите дребни пари и ги дадете на някой нуждаещ се.

С тези съвети пътуването ви ще бъде по-пълноценно и запомнящо се. Насладете му се!