Наемането на фотограф, какво трябва да знаем – 5bg.top – Безплатни обяви – продавалника

2
208
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Пълно е с любители фотографи. Те са навсякъде около нас. Дори приятелите Ви могат да Ви заснемат, стига да имат модерен телефон.

Каква е разликата между наематено на професионален фотограф и любител – фотограф, именно това ще разискаме в настоящата статия.

 

Днес сме свидетели на следното. Лицето Х, купувайки си първи DSLR апарат и започва да снима. Експертите спокойно наричат този тип фотографи, хоби фотографи, или любители.

 

Професионалните фотографи се отличават с това, че дълги години снимат, имат опит, знаят как да разположат обекта, знаят как да работят с допълнителна фото техника, имат огромен опит.

 

С други думи, не всеки, който държи в ръцете си добра техника, може да е нарече професионалист. Фотографията е изкуство. Не може да се снима на сила, или от денс за утре. Трябва си четене, практика, опит.

Може ли човек, грабнал за първи път качествена дигитална камера, да бъде наречен професионалист? Съмняваме се. Освен ако не е един от десет хиляди, който има талант. И в действителност, има още по-малко от тях.

 

Но има и самовлюбени хора,  които едва наскоро са вдигнали камерата и вече вярват, че могат да се нарекат фотограф. От това няма спасение. Ето защо, ако се доверите на някой за фотосесия, от без съмнение той трябва да има опит, да бъде разпознаваем, даима кадри, които да Ви впечатлят.  Например, имате нужда от  фотограф за заснемане на събитие в София. Имате избор между стотици фотографи,  – можете да ги намерите, търсейки в Гугъл, или питайки приятел за отзив. И колко от тях ще се окажат добри фотографи? Около 1/3. Следователно, всеки фотограф може да предостави услуги с ниско качество и също да спечели пари от това. Дълго време, разбира се, няма да издържи така, но според нивото му на развитие това е напълно достатъчно. Затова стойте далеч от такива хора, ако се грижите за нервите и парите си.

Във всеки друг голям град можете да намерите много непрофесионалисти, които са готови да заблудят клиентите си. И колкото по-малък е градът, толкова по-бързо ще станат известни техните качества, дори могат да получат заслуженото за работата си. Но сега не става въпрос за това. Добрият фотограф трябва да почувства композицията, да може да види и улови онези мимолетни моменти, които по-късно ще донесат радост на хората.

Тогава ще бъде безопасно да се каже, че този човек е истински фотограф, който може да бъде препоръчан на приятели и познати. Сега, когато настъпи такъв момент, тогава обикновеният фотограф-любител ще стане добър професионалист, който може да достави радост на хората. Но това е много важно. Такъв фотограф ще бъде обичан и уважаван. Такива хора винаги ще са необходими. Така че, ако фотографът е вашата цел, тогава се стремете към това ниво. В противен случай не си струва. E, пожелаваме Ви  творческо вдъхновение и успех във всичките ви начинания, особено в тези доста сложни времена. Затова продължете напред и никога не губете вяра.  Силата на волята може да върши чудеса, така че винаги имайте това предвид.