Челси – Манчестър Сити

1
208
Добави коментар
chaikata19
chaikata19

Челси посреща Манчестър Сити на “Стамфорд Бридж” в двубой от 31-ия кръг на Висшата лига. Нека ви представим превю на тази среща като част от нашите футболни прогнози за днес.

 

За Челси това ще бъде втори двубой след карантината от коронавирус. В първата си среща момчетата на Франк Лампард гостуваха на Астън Вила и постигнаха успех с 2:1. На почивката Челси губеше в резултата, но влезлият като резерва Кристиан Пулишич изравни само пет минути след появата си на терена. Скоро след това и Оливие Жиру отбеляза, за да донесе победата на своя тим. Силен мач направи капитанът Сесар Аспиликуета, който записа две асистенции.

 

Имаме причини да вярваме, че Франк Лампард мислеше в перспектива за дербито с Манчестър Сити. Тами Ейбрахам и Рос Баркли бяха на пейката срещу Астън Вила, което ни кара да вярваме, че те може би ще са сред титулярите в четвъртък. Извън строя остава младокът Калъм Хъдсън-Одой, който е контузен.

 

Манчестър Сити рестартира сезона си на високо темпо. В първата си среща шампионите победиха Арсенал с 3:0, а във втория си мач разгромиха и Бърнли с 5:0 на “Етихад”. Осем гола и две “сухи мрежи” – явно тимът на Пеп Гуардиола е в отлична форма, въпреки трите месеца пауза.

 

Срещу Бърнли Гуардиола също съхрани силите на важни футболисти за дербито с Челси. Фигури като Рахийм Стърлинг, Кайл Уокър и Бенжамен Менди останаха на пейката, докато Кевин Де Бройне влезе като резерва. Най-вероятно и четиримата ще бъдат титуляри срещу Челси след два дни.

 

В нашите футболни прогнози за днес смятаме, че Челси и Манчестър Сити ще ни предложат едно силно дерби, макар и без публика на “Стамфорд Бридж”. Изглежда ни логично да се търси отбелязано попадение и от двата тима в срещата. Челси ще опита да затвърди мястото си в Топ 4, докато за Сити двубоят няма чак такова значение.