Скъпоценните камъни – Кабала

1
186
Добави коментар
krasimir.kurtevalef
krasimir.kurtevalef

Скъпоценните камъни в Кабала бижутата са символи на тайнството според Кабала. Това тайнство е скрито от творенията, за да не го сквернят, а да получи свише  всеки притежател най-благочестиво необходимото  според нуждите му. Защото е казано: „Защото очите на Бога са върху пътищата на човека, И Той гледа всичките му стъпки.“ – Йов (34 :21).

 Скъпоценните камъни – Кабала

Диамант (Аалом) – Цялата прелест  и благост на Диамантът ще ви достигне чрез следните Кабала Бижута: Кабала пръстен „Ангелска защита“, сребро и злато, Пръстен „Хамса“, злато с вграден диамант, Кабала пръстен „Ангелска защита“, Пръстен „Седем благословии“, злато, диаманти, Пръстен „Седем благословии“, сребро с диаманти, Пръстен „Сема Израел“.

Според  древните еврейски мъдреци това е единственият камък, който внася пълно спокойствие. Диамантът се явява като балансьор за усилване и регулиране на енергията, която влиза и излиза от човешкото тяло. Известен е със своите лечебни свойства: поддържане на метаболизма и детоксикация на организма, проблеми с очите, като глаукома, световъртеж, алергии и различни видове хронични заболявания.

Опал – Посветен на племето на Данаил. По време на обикалянето в пустинята хората от племето на Данаил променяли лицата си в зависимост от ситуацията –  завист, злоба, лицемерие и прочие. И за това се счита че опалът, който има променящи се цветове е камъка поставен в нагръдника на Аарон, за да се промени това многоличие. Опалът става символ на прием на любов, емоционална изразителност, топлина, добронамерена спонтанност, лоялност и вярност. Лечебни свойства – всички видове очни инфекции и заболявания, депресии и нервни разстройства и проблеми със сърцето.

За да се предпазите от тъмната страна на хората ще ви бъде от полза да разгледате „играта“ на Опал в Кабала бижутата: Кабала пръстен „Здраве и защита“, Пръстен „Просперитет“ с опал, “Пръстенът на късмета”, Пръстен „Кръговрата на живота“, кабала код защита.

Ахат – Ахатът е бил от първа необходимост, когато Мойсей повежда еврейските родове  през пустинята. Поставен в устата той утолявал жаждата. Ахатът е отличен синхронизатор на емоционална, физическа и интелектуална енергии. Ахатът насърчава мисленето към оптимизъм. Ахати са били поставяни по библейските вавилонски пътища, за да бъдат предпазени хората от бури и стихии. Едно от най-добрите му свойства е за лечение на  корем, тънки черва и дебело черво.

Аметист –  Аметистът е един от най-ефективните кристали за изцеление на хора, растения и животни. Аметистът предпазва от всякакъв вид психически атаки, облекчава обсесивно-компулсивно разстройство и хиперактивност при децата и животните. Той е особено ефективен за детски повтарящи се кошмари и страхове от тъмното и може да помогне за облекчаване на носталгията.

Хризолит – Наричан още перидот или  оливин, е бил любимият камък на Клеопатра. Хризолитът носи късмет, мир, успех и здраве. Дълбокият зелен оттенък на този кралски камък привлича пари и богатство. Дълбокият зелен оттенък на този кралски камък привлича пари и богатство.

Хризолит  е бил много популярен сред търговци и банкери, защото се твърдяло, че пази имуществото на собственика си от посегателства. С негова помощ мечтите стават реалност. Привлича любов, носи успех във връзките и брака. Наполеон използвал хризолит, за да увери императрица Жозефина в неувяхващата си любов и възхищение.

Хризолит е известен е със свойствата си да успокоява нервната система, да разсейва отрицателните емоции и да помага за здрав сън. Увеличава силата и физическата жизненост. Помага на черния дроб и надбъбречната жлеза. Пази белите дробове, синусите и китките от болести и наранявания. Лекува астма и заекване.

Хризоберил – Известен и като Котешко око или Цимофан.  Хризоберил ни кара да се стремим да дадем най-доброто, като често увеличаване на нашите стандарти. Хризоберил често е полезен за тези, които “следват тълпата”, да заемат собствено място и да са личности. Хризоберил е и камък на просперитета и носи късмет на притежателя си. Хризоберил спомага при  чревни разстройства и язви. Този камък  може също да помогне при изтощение, хранителни алергии и загуба на тегло.

Един от най-препоръчаните камъни в Кабала Бижутата е Хризоберил: Кабала пръстен „Божия защита”, сребро с хризоберил, „Ана БеКоах- защита и благословия“, Пендатив “Колелото, 72-те свещенни имена на Бог“, “Ключът на Уриел” от злато и сребро, “Ключ за просперитет”, злато и сребро с хризоберил, Кабала пендатив „Ключ Просперитет“ злато, сребро, хризоберил, Кабала амулет „Молитвата на Ана Бекоах“, Кабала амулет „Нека да е здраве и защита”, КОЛИЕ „Ана Бекоах“ , кабала формулата на 5-те метала, Пендатив „Колелото“, 72-те свещени имена на Бог, със звезда,  Колие „Tikun Hava“ злато 9К, сребро 925, хризоберил, Колие „Звездата на Яков“, злато, сребро, 5-те метала, Колие „Звездата на Давид – Маген Давид” за просперитет, формулата на 5-те метала.

Оникс (Шоам или Шоа) – Този камък е бил намерен в евилатската земя. Камакът е описан в Библията:

“И златото на оная земя е добро там има още бделий и ониксов камък.” –  Битие (2:12).

Преводът Шохам или Шоам означава гвоздей. Това е камъкът на мъдрия цар Соломон. Древни апокрифи засвидетелстват, че прозорците на двореца на цар Соломон са били изработени от оникс. Камъкът дарява с воля, води до значително покачване на личното духовно извисяване, контрол и самоконтрол на хора, които заемат висшестоящи постове. Охлажда и кондензира вредните енергии, премахва напрежението в семейния живот. Лечебните свойства на оникс са следните: помага при възстановяване след раждането, укрепва структурираните системи на кости, зъби, коса, кожа и нокти.   Кабала бижута от магическия Оникс – Пръстен „Рафаел“ – Кабала формулата на 5- те метала , сребро, злато, Onyx, Кабала колие „Просперитет”.

Яспис – Камъкът се свързва с  Вениамин, който бил продаден от своите братя и не след дълго станал дясната ръка на египетския фараон със своята мъдрост и прозорливост.  Не случайно камъкът яспис е определен за първа чакра. На иврит е яшпех или яспех. В откровение (4:3) пише: „И седналият приличаше на камък яспис и сардис; имаше около престола и дъга, на глед като смарагд.“ Камъкът яспис е известен като върховната природа. ? Този камък носи стабилност и баланс, успокоява при внезапен прилив на страх, гняв или паника.

Берил – един от основните камъни в библията, описан в Откровение от Йоан. Берилът е многобройно семейство от камъни, богати на Божествена енергия  като например:  аквамарин, биксбит, изумруд, хелиодор и гошенит. Берилът може да донесе креативност, да намали умората, да увеличи интелигентността. Полезен за лечение при астма, заболяване на черния дроб, проблеми с очите – включително и катаракта и проказа.

Перла – Един от най-древните известни скъпоценни камъни. От много векове, както и до днес перлата се смята за голяма ценост, затова и в Откровението на Йоан е описано да се постави по една перла на всяка дворцова порта. Перлата е символ на чистота и невинност. Перлите се използват за превенция на заболявания на храносмилателния тракт, мускулната система и за подпомагане на плодовитостта.

Мекота, Любов и Нежност в Кабала бижутата с перли: Пръстен „Любов и благословия“, сребро,злато и перла, Колие „Вечност“, за любимата жена, злато, Колие „Вечност“, за любимата жена, сребро, „Благодарност към жената”, сребро и злато с перла.

Лазурит – В стария завет лазурит е споменат като сапфир. Лапсис лазури е най-вероятно петият камък в нагръдника на първосвещеника. Лазурит наподобява синьото небе, символ на царственост и чест, божественост и сила, универсален символ на мъдростта и силата. Противодейства срещу демони и духове на тъмнината.  Има силно лечебно  въздействие при деца с разстройство и синдром на аутизъм.

Скъпоценните камъни в Кабала Бижутата  ще си останат завинаги тайнство, защото Творецът е алтруист – Вечно даващият, Вечно опрощаващият, Вечно бдящият над нас творенията. Творецът ни дава знаци и напътствия чрез камъните и буквосъчетанията на иврит, чрез Кабала Бижутата, за да се сбъдне казаното: „Но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.“ – Битие (3 : 5).