Съвети против скука – занимания за децата у дома.

1
171
Добави коментар
georg4610
georg4610

В периода на извънредно положение всички деца си стоят у дома и около ваканцията им липсват полезни занимания. Особено по-малките, които все още не ходят на училище.

Защо детето Ви да скучае, докато стои вкъщи?

Когато може да научи много нови неща и да се забавлява с други деца дистанционно с онлайн уроците на SmartyKids България… но за това, в края на статията.

Споделяме с вас няколко съвета за полезно прекарване на времето вкъщи.

Съвет 1: Ограничете времето пред телевизорa.

Както сме обяснявали и преди в нашата статия “Какво е клипово мислене?”, прекарването на дълго време пред екрана ограничава когнитивните функции и уменията на децата да формират самостоятелно мнение и разсъдливост значително намаляват.

Има много самостоятелни и семейни дейности, които могат да бъдат едновременно забавни и полезни.

Съвет 2: Преминете към повече образователни занимания.

Конструкторите, рисуването и настолните игри са подходящ вариант. Чрез тях децата развиват фината си моторика и логическото мислене.

Домашни театрални постановки, семейно караоке и различни упражнения вкъщи са подходящи креативни занимания за всички у дома.

А ако искате да свършите нещо, докато детето е ангажирано, може да измислите различни игри. Например:

Игра “Фантастика” – Детето измисля своя приказка и подготвя рисунка или цял комикс. Дайте му повече време да се подготви. След като приключи, може да Ви разкаже историята си и да ви “изпита” – Вие ще отговаряте на различни въпроси относно приказката. Ако детето се затруднява с идеята, може да му помогнете, като дадете идея. “Какво ще стане, ако Супермен срещне Смарти? Нарисувай ми комикс.”

“Олимпийски игри” – задайте различни физически дейности – клякане, скачане, изпълнение на “кълбо”, спринтове до кухненската мивка. Пуснете на детето хронометъра и го помолете да записва колко пъти е успяло да изпълни упражнението за определен период.

На следващия ден може да опита да подобри рекордите си.

Съвет 3: Не спирайте социалните контакти на детето.

В този случай нашите курсове са изключително подходящи. По време на онлайн обучението по ментална аритметика децата са напълно самостоятелни и родителите спокойно могат да работят в другата стая.

Контактът с други деца е изключително важен и ние призоваваме да не пренебрегвате общуването с други деца.

Пример за това е нашето видео, в което можете да видите как деца на 5 и 6 години се обучават от вкъщи, докато се забавляват:

Извън курсовете ни, можете да срещнете децата онлайн и да решават заедно домашните си, да си показват любимите играчки, да си споделят как прекарват времето вкъщи.

Напомняме, че безопасността на всички е приоритет. Затова в периода 13 март – 13 април 2020 г. ние обучаваме децата само и единствено дистанционно и нашите центрове остават затворени за посетители, но уроците продължават онлайн!

⚡️Приемаме и нови ученици, така че не се колебайте да се запишете за безплатен онлайн шоу урок. Изберете най-удобната локация за Вас, защото след извънредното положение обученията ще продължат в нашите центрове: https://smarty-kids.bg/contacts/

Не забравяйте да последвате и Facebook страницата на SmartyKids Bulgaria за полезна и интересна информация, както и Instagram профила ни тук: https://www.instagram.com/smartykidsbulgaria/