Меки, пухкави, лесни и чудесни- новите сиренки, които са по-добри от всички закуски досега, които съм яла

1
220
Добави коментар
yavkata
yavkata

Дойде ли уикенда винаги си мисля каква закуска да спретна, за да зарадвам малките и мъжа ми и да се съберем задружно всички на масата.

Цялото ми семейство обича печивата. И тук преди седмица научих много интересна рецепта за сиренки, която колегата ми ми сподели. Тези сиренки са толкова вкусни, че всеки, който ги вкуси за първи път, казва, че не е ял нещо по-добро в живота си.

Подготовката на сиренките с извара е доста проста, а яденето им е истинско удоволствие. Особено сутрин, с кафе или чай. И днес, изданието ни ще ви сподели супер рецепта за вкусни сиренки с пълнеж от извара в сос от сметана. Просто се топят в устата ти!

СЪСТАВКИ НА ТЕСТОТО

350 гр. брашно
3 гр. суха мая
100 гр. мляко
50 гр. захар
50 гр. маргарин (или масло)
70 гр. заквасена сметана
щипка сол

СЪСТАВКИ ЗА ПЪЛНЕНЕ

0,5 кг. извара
100 гр. захар
1 яйце

СЪСТАВКИ ЗА СОС

200 грама заквасена сметана
1 супена лъжица захар

ПОДГОТОВКА

Загрейте млякото  в чаша. Маята се разтваря в него и се добавя половин чаена лъжичка захар, разбърква се добре. След това се добавят 3 супени лъжици брашно, разбърква се до гладкост. Оставете сместа да се затопли половин час, така че дрождите да се активират

В удобен контейнер, пресейте брашното през сито и комбинирайте със сол и захар, разбъркайте. След това добавете към брашното смес от маргарин при стайна температура и заквасена сметана.

Смесете всичко.

Замесете средна консистенция на тестото (не много стегнато, но не прекалено меко).

Покрийте тестото и го оставете на 15 минути. През това време брашното поглъща влагата, образува глутен и по-лесно се меси тестото.

Леко замесете пак и  покрийте тестото и затоплете, докато се удвои.

Ако имате достатъчно време, сложете тестото и го пуснете за втори път. Ако няма време, просто продължете

Сега започнете подготовката на пълнежа. За да направите това разбъркайте  изварата със захар и яйцето, докато стане гладка текстура. Ако пълнежът е прекалено влажен, можете да добавите малко количество брашно

Покрийте получената смес с опаковъчно фолио и оставете на масата при стайна температура

Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Messenger