СТУДЕНО ПОД НОРМИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ,ПЪРВИ СНЯГ НА 17-ТИ ВРЕМЕТО- РЕАЛНАТА ПРОГНОЗА

1
185
Добави коментар

снимка:ДИДИ СТАНЧЕВА Ноември започна със сравнително високи температури,променлива облачност без съществени валежи.

Днес,2 ноември над Източна България ще бъде слънчево,но като цяло се очаква температурите през месеца да са около и под нормата,а валежите да са около и над нормата.Над Западна България ще преобладава облачно време.Това каза синоптикът от НИМХ Анастасия Кирилова в ефира на сутрешния блок на БНТ 1.

През следващите дни ще има разкъсвания на различни места в страната.Ше е като цяло без валежи,но от средата на месеца все по-често явление ще са валежите.Температурите в началото ще са сравнително високи,но постепенно ще се понижават към средата на месеца и ще са по-ниски от нормите.

До средата на първото десетдневие ще е сравнително спокойно и с малко валежи,които няма да са значителни,като количество.Температурите ще са близки до нормите.През втората половина от първото десетдневие в Източна България температурите ще са под нормата.Ще е сравнително сухо.

Втората седмица от ноември ще има сравнилено ниски темпператури в Северна България.По-значителни валежи се очакват в Югоизточна България.

От средата на ноември се очаква да стане сравнително студено,със значителна облачност и чести валежи.Първите превалявания от сняг ще са по високите полета и в Предбалкана къв 17-18 ноември.

До края на месеца остава сравнително студено,с по-ниски от обичайните температури,със значителна облачност и чести превалявания.В планините още от началото на месеца валежите ще са от сняг.

През ноември ще има условия за образуване на мъгли в котловините и низините.