SEO одит на сайт – Защо трябва да го направите?

1
194
Добави коментар
hlape
hlape

On-site и off-site SEO технически анализ е основата за всеки сайт

Всеки SEO експерт първото нещо което ще направи преди да предложи оферта на клиент е детайлен анализ на моментното състояние на сайт. Този технически анализ в последствие се бъде използва като база за оптимизация на уеб сайт и ще бъде основата върху която фирмата ще изгради SEO стратегията си.

Техническият SEO анализ на сайт се разделя на следните процеси:

Вътрешна архитектура на сайтаВъншни връзки към сайтаАнализ на съдържанието (content analysis)Класиране по ключови думи

On-page анализа разкрива структурата и HTML кода му. Наличие на заглавия, описания и h1, h2, h3 тагове, alt тагове на снимки, семантичен анализ на текста и др. Има основни неща които са доказани че са необходими да присъстват за да подпомагат ботовете на търсачките да разбират съдържанието както и читателите да се ориентират лесно и бързо при търсенето на информация или продукт, услуга. Когато клиента открива бързо това което търси остава доволен.

Off-page одита включва анализ на линковете:

Входящи връзкиDofollow линковеАнализ на трафика който носятПроверка на ключова думаРазпределение на връзките спрямо държавиТоксични линкове които трябва да се премахнатИзгубени връзки

Входящите линкове към всеки сайт са от изключително значение за доброто му позициониране в SERP резултати на Google и трябва постоянна работа по линк профила за да се поддържа доброто му ниво. Доверете се на линк билдинг услуги на доказани професионалисти които работят от години и имат резултати в трудни ниши.

Информация трябва да продава

Проверката на съдържанието е една от най-важните неща във всеки сайт и за да бъде то  полезно за читателите е задължително да се наеме копирайтър който ще пише текстове които ангажират и продават на клиентите. Без добро съдържание сайтът ви и е обречен на провал.

Класиране на сайт в Google

След като сте наели професионална SEO агенция да се грижи са бизнеса ви, вече е време да почне да се следи класирането на сайта според търсените ключови думи. Търсачката използва огромен брой фактори за да разбере, анализира и класира конкретен текст и сайт в индекса си. Когато са налице добрите практики в оптимизиране на сайтове постепенно сайтът ви ще почне да се покачва в органичните резултати и ще се конкурира с останалите за привличане на таргетирани посетители които търсят конкретна услуга или продукт и имат желанието да купят. Точно от такива клиенти има нужда бизнеса ви.

Кога сайта ще почне да носи пари?

Времето което е необходимо на един бизнес сайт да достигне челни позиции в Google SERP-а зависи от много фактори, като в повечето случаи е между 6-18 месеца. Постоянната работа по съдържанието и линковете му както и анализ на конкуренцията са ключовите елементи които ще направят разликата. Но иска време и ресурси. След като сте начертали визията и имате желание да се развивате в конкретната ниша остава да изберете партньор с който ще извървите пътя към успеха.