Фризьорска мивка – един от най-важните елементи на фризьорското оборудване

1
127
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Обзавеждането и оборудването на един модерен фризьорски салон е доста сложна задача, тъй като е нужно да се вземат предвид множество фактори. Някои неща се добавят по избор, но други са задължителни. Един от задължителните елементи е подходяща фризьорска мивка. Ако търсите точно измивна колона или мивка, фирма Alison чрез онлайн магазина си Alison.bg ще ви предложи най-добрите професионални решения.

Кои са основните аспекти на тази разработка?

Фризьорската мивка е нещо, без което професионалният салон не може. Тя се използва за измиване косата на клиента при стилизиране, подстригване, къдрене, както и за измиването на бои, маски, медицинска козметика и други. Мивките за фризьорски салони се произвеждат в множество варианти и дизайни. Един от главните аспекти на разработката е материалът.

Професионалните фризьорски мивки се изработват от няколко вида материали, сред които:

Фибростъкло. Модерен материал с много предимства. Мивките от фибростъкло се характеризират с повишена здравина, ниско тегло, разнообразие от форми и цветове. Няма да е трудно да изберете вариант, който е идеален за стила на интериора в салона ви;
Акрил – друг вид пластик, но по-специален. Лесен за възстановяване, има представителен вид и е с ниска цена. Равномерно гладката му повърхност обаче не обича абразиви, така че измиването трябва да става със специални средства;
Пластмаса. Бюджетен вариант, чието основно предимство е дълготрайността. Пластмасовите мивки се характеризират с пореста структура и отсъствие на блясък, което придава на помещението не дотам луксозно излъчване;
Керамика. Класика за всички времена. Комбинира красота, издръжливост и лесна поддръжка. От минусите, заслужава да се отбележи високата цена и ниската устойчивост на образуване на пукнатини и драскотини;
Метал. Металните фризьорски мивки не са толкова често срещани във фризьорските салони, но ако например салонът е декориран в стил хай-тек, тогава тази опция е една от най-добрите. Мивките от неръждаема стомана са предпочитани заради достъпната си цена и дълъг живот. Проблеми в експлоатацията могат да възникнат само заради образуването на варовикови петна. За да се поддържа добрия им вид, трябва да се подсушават редовно.

И все пак материалът не е основен фактор при избора на фризьорска мивка, затова ще обърнем внимание и на други аспекти, които следва да ви насочат към даден вид продукти. На първо място е важно да определите кое в мивката е най-важно за вас и да се насочите в съответната посока – луксозната визия, издръжливостта или достъпната цена?

Мивката трябва да е част от цялостната композиция на интериора – да го допълва и прави още по-привлекателен. Обърнете специално внимание на коритото, което може да е от метал, керамика, пластмаса, фибростъкло или акрил. Според отзиви на професионалисти, фибростъклото е най-добро.

Не икономисвайте, но и не се целете твърде високо, ако бюджетът ви не позволява разхищения. Придържайте се към златната среда, като не правите компромис с качеството на изделията. По правило евтините варианти имат кратък работен живот, а това означава допълнителни разходи в процес на експлоатация.

Силно препоръчваме да се запознайте с асортимента на магазин Alison, където са налице всички предпоставки да направите избор в съответствие с личните си предпочитания, стила на интериора и не на последно място – финансовата ви свобода.