Блогът на Апостол Апостолов :: ТЪПО, ГАДНО, ОТВРАТИТЕЛНО

1
196
Добави коментар
tocco
tocco

                                                 УЧИНДОЛСКИ ПОШЛЯК

 

 

Математикът и обществен анализатор Петър Велков направи на пет стотинки лидера на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Повод за коментара му, който Велков публикува във фейсбук, бе излиянието на шоумена за пандемията от коронавирус и сравнението й с Турското робство. Според анализатора с тези си разсъждения Трифонов е достигнал дъното.

 

Ето и пълния текст на коментара му:

 

Слави удари дъното, стигна Марианската падина и продължи да копае…Той сравни пандемията с Турското робство. В изявление, гледащ сериозно, говорещ намусено с паузи (защото това е достатъчно, за да спечелиш симпатизанти у нас) той заяви: „Турците са били епидемиологичната обстановка“, „те са били пандемията, която е завладяла Баланския полуостров. Ботев с Радецки нямаше как да слезе на бреговете, ако беше спазвал правилата на турския оперативен щаб. Ботев не е знаел, че народът е бил карантиниран. Карантиниран от собствения си страх“.

 

Ужасяващо безхаберие, ужасяващ популизъм, прикрит в патриотизъм, чрез който той всъщност показа дяволско неуважение към българската история, към българските герои. Показа неразбиране на елементарни принципи на управлението, на демокрацията, на Правото и на медицината. Да сравняваш елементарни неща, които се изискват от теб по време на пандемия, с това какво е трябвало да изтърпят в историята българите и човечество е висша форма на наглост и безхаберие…

 

„Трябва да бъдем господари на собствената си съдба. Да сме си решавали дали ще стоим вкъщи, дали децата ще ходят на училище.“ Той се присмя на Германия и немския народ… че били дисциплинирани, спазват законите и щели да се ваксинират.

 

Попита дали „та те, германците знаят ли коя е Райна Княгиня, чували ли са за Левски, Ботев…свободата е най-важна.“ Никой нямал право да ни взема свободата по какъвто и е да повод! Та той призовава за неподчинение и неспазване на законите… пуснете си CNN, за да видите до какво може да доведе това… а по време на пандемия цената е още по-огромна – хиляди човешки животи….

 

Свободата била по-важна от живота. Не, г-н Трифонов, животът е преди всичко. 15 000 човека починаха заради пандемията в България само за последните 10 седмици и записахме рекордна смъртност от 70 години. Умряха много повече хора отколкото по времето на едни от най-кръвопролитните войни за нас.

 

И не, всичко това се случи не само в България, а в цял свят. Само заради безхаберието на индивиди като Вас. Заради идиотизъм, псевдопатриотизъм, популизъм, липса на елементарна функционална грамотност, липса на човещина. Ако смятате, че този човек с такъв популизъм, липса на елементарни умения и познания за управление, ще може да направи нещо за вас… много ми е тъжно… а екипът му от “експерти“ е по-зле и от него…

 

Преписал:

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.