Томас Гравесен – от футболист на галактическия Реал Мадрид до покер милионер

2
278
Добави коментар
eftimma
eftimma

Трудно ни е да се сетим за по-шантав трансфер от преминаването на Томас Гравесен в испанския гранд Реал Мадрид от Евертън срещу 2.5 милиона паунда. По онова време „лос бланкос“ градяха първия си галактически отбор, а привличането на гологлавия полузащитник още буди недоумение сред феновете. Не можем да преценим, дали представянето на Гравесен на терена си заслужава парите, но пък за печалбите му на онлайн покер игри определено си струва да се разкаже споделят от Казино-игри.бг.

Датчанинът изкара само сезон и половина на „Сантиаго Бернабеу“, след което се завърна на Острова за да защитава цветовете на Селтик. Неговата кариера може да се опише като доста странна, но какво да кажем за личния му живот. Гравесен е обект на хумористични анекдоти от множество свой колеги, а в интернет  могат да бъдат открити голям брой видеоклипове, където бившите му съотборници разказват интересни случки с негово участие. Нетното състояние на Гравесен се оценява на повече от 100 милиона паунда и в по-голямата си част е натрупано от игра на покер. Доста впечатляващо, нали? Особено ако вземем под внимание историята, че веднъж Гравесен загубил 54 милиона само за една вечер.

В момента, бившия футболист живее в луксозен затворен комплекс около Лас Вегас, а съседи са му Андре Агаси и Никълъс Кейдж.

В биографичната си книга, Гравесен описва себе си като „ граната с издърпан предпазител“, а със следващите истории ще докажем, че е напълно прав.

Избива един от зъбите на Роналдо

Гравесен често е описван като любимец на треньорите, заради страстта с която играе на тренировки. Освен това, халфът е известен и с голямото си сърце. Точно това е случаят с бразилския Роналдо, който загубил зъб след една от тежките прегръдки, последвана от разтрисане, на огромния датчанин.

За краткия си престой в испанската столица, Гравесен се отчете и със сбиване с друг от бразилците в отбора – Робиньо.

Излиза с порно звездата Кийра Егерс

„Галактическия“ трансфер промени и личния живот на играча. Преди това, той бе играл във месния Вейл Болдклуб, немския Хамбургер и Евертън. С преместването в интернационален град като Мадрид, животът на футболиста придобива значително по-интересни размери. Тогава Гравесен започва да се среща с порно дивата Кийра Егерс.

Стреля с фойерверки по Уейн Рууни

Гравесен и Рууни са съотборници в Евертън, а техният мениджър Дейвид Мойс помни взаимоотношенията между двамата.

„Случи се в старата ни фитнес зала, която беше дълга около 50 метра. Томас и Уейн стреляха един по друг с фойерверки. Имаха огромни ракети пълни с барут и правеха всичко възможно да се уцелят.“

Мойс добавя още: „Томи беше луд, но в добрия смисъл на думата. Беше чудесен играч и ние го обичахме. Той не ме слушаше изобщо. Правеше каквото си иска на мачовете и на тренировките. Беше добро момче, но понякога можеше да откачи.“

Продавал е коли

В ранните дни на кариерата си, Гравесен не бил напълно удовлетворен от работата си и решил да поработи като продавач на коли за да се поддържа мотивиран.

„Имам нужда да знам, че алармата ще звънне сутринта. Иначе няма да мога да стана от леглото. Преди това имах периоди, в които не работих по три или четири месеца. Спях по цели дни и будувах през нощта. Този режим влияеше пагубно на представянето му на терена.“

Става много успешен играч на покер в Лас Вегас

Когато се пенсионира през 2009-та, никои не чува за Гравесен през следващите 4 години. Тогава във вестниците се появява новината, че той си е купил имот в луксозен затворен комплекс във Вегас. Според медиите на Острова, имотът струва между 80 и 100 милиона паунда, като е пълна мистерия как Гравесен и изкарал подобна сума пари. Журналистите предполагат, че той ги е спечелил на покер, базирайки се на една история, която разказва как Томас загубил 54 милиона паунда за една вечер.

В покер форумът „Ту плюс Ту“, потребител с никнейм TarantulaGargantu разказва невероятната история, как Гравесен загубил огромно състояние в рамките на няколко часа.

„Мога да потвърдя, че е спечели 80 милиона от покер, но това едва ли се е случило лесно. Бях в залата веднъж, когато в една от сесиите той загуби 54 милиона в „Хедс‘ ъп“ битка срещу един съперник. Не мога да кажа името на победителя.“

Историята не е потвърдена, но е доста вероятно, ако се вгледаме в начина на живот на Гравесен. Освен невероятно скъпата къща, датчанинът няма проблем да кара Мерцедес SLR Макларън на стойност половин милион долара.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.