Aspire 5 и 7 – мощни и тънки, за взискателни потребители

2
197
Добави коментар
irenan
irenan

Изчистеният дизайн ще се хареса на потребители, които предпочитат фин стил

Новият Aspire 5 има тънък 17,95 мм корпус и пясъкоструен алуминиев капак (снимка: Acer)

Нови лаптопи Aspire 5 и 7 от Acer идват с мобилни процесори AMD Ryzen 5000, които освен че повишават скоростта на работа, подобряват и енергийна ефективност. Със своите до 8 ядра и високоскоростна памет с ниска консумация на енергия процесорите осигуряват два пъти по-висока скорост на трансфер на данни в сравнение с предишното поколение.

Изчистеният дизайн на моделите от тази серия ще се хареса на потребители, които предпочитат фин стил, особено когато работят в движение или са в офиса с клиент. В допълнение към бързите процесори Ryzen 5000, лаптопите Aspire 7 разчитат и на графика Nvidia GeForce GTX 1650, което ги прави подходящи за нуждите както на професионалисти, така и на компютърни ентусиасти.

Цялата тази мощ се помещава в корпус с тегло само 2,15 кг, т.е. лаптопът може да се носи навсякъде и това не е за сметка на производителността. С до 32 GB DDR4 памет и до 1 TB PCIe SSD, тази машина ще се справи безпроблемно с всякакви приложения.

Лаптопът също така разполага с портове по новия стандарт USB-C за бърз трансфер на данни със скорост до 5 Gbps. Двулентовият Wi-Fi 6 (802.11ax) адаптер подобрява средната скорост на обмен на данни с мрежата до 3 пъти  и намалява латентността с до 75 процента в сравнение с Wi-Fi 5 (802.11ac).

Aspire 7 e подходящ както за професионалисти, така и за компютърни ентусиасти (снимка: Acer)

В тънкия корпус на лаптопа е поставен страхотен 15,6-инчов FHD дисплей с тясна рамка около него, така че съотношението на площта на екрана към тази на корпуса е 81,61%. Функциите Acer Color Intelligence и Acer ExaColor в комбинация показват прецизно точно всяко изображение на екрана. Първата от тях осигурява по-ясни и естествени образи с по-малко натоварване на процесора. Динамично се регулират в реално време параметрите „гама” и „наситеност”, за да се оптимизира цветът на екрана и неговата яркост, без да се допусне изрязване или пренасищане на цветовете.

И накрая, дизайнът за охлаждане на лаптопа предлага множество режими на работа, като гарантира, че той ще работи тихо и винаги добре охладен. С комбинацията клавиши „Fn + F” скоростта на вентилатора може да се редува между режимите тих, нормален или производителен.

Тесни рамки обграждат 15,6-инчовия FHD IPS  дисплей на Aspire 5 (снимка: Acer)

Aspire 5 също ползва мощните нови процесори от серията Ryzen 5000, има графичен процесор Radeon RX 640, памет 24 GB и до 1 TB M.2 PCIe SSD NVMe и/или до 2TB HDD. Любителите блогъри, фотографи и студенти, които търсят достъпен, но мощен лаптоп, ще открият, че Aspire 5 има всичко необходимо, за да работи едновременно с множество приложения, превключвайки бързо между тях.

Неговият тънък 17,95 мм корпус и пясъкоструен алуминиев капак му придават елегантен и изискан външен вид. Тесни рамки обграждат 15,6-инчовия FHD IPS  дисплей, който работи по технология Acer BlueLightShield и намалява излъчването на потенциално вредната синя светлина.

Подобно на Aspire 7, и този лаптоп предлага портове по новия стандарт USB-C за супер бърз трансфер на данни, както и двулентов Wi-Fi 6 (802.11ax) адаптер и система за охлаждане с няколко режима на работа.

Точните спецификации, цени и наличности на новите лаптопи от серии Aspire 5 и Aspire 7 варират в зависимост от региона, уточниха от Acer.