Детските раници – за какво да внимаваме при избора ?

2
216
Добави коментар
hlape
hlape

Ако е дошло време вашият малчуган да тръгне на детска градина или училище, вероятно сте започнали да си задавате въпроси относно избора на детската раничка. Богатството от идеи, които ще откриете на пазара, много често вместо да помогне на родителите, прави точно обратното, обърквайки и затруднявайки изключително много избора. И все пак има някои основни критерии, за които трябва да следите и ви съветваме да не пропуснете нито един от тях, защото в противен случай рискувате да закупите раничка, която да стои в гардероба, непотребна на никого. А вие не искате това, нали?

Размер Раничката трябва да бъде достатъчно голяма, за да побере всичко необходимо на детето за деня, но не и прекалено обемна, че да затруднява ходенето на мъника. Някои дечица са по-развити от други и обратното. Винаги първо съобразете размера на раничката спрямо височината и теглото на вашето дете. Детската раница не трябва да надминава разстоянието от раменете до талията. Хубаво е да следите за наличието на регулируеми презрамки, защото децата растат по-бързо, отколкото предполагате.

Анатомичен гръб

Този критерий е важен, защото анатомичният гръб разпределя тежестта равномерно и се грижи за правилната стойка на детето.

Здравина и материал

От качеството на използваните материали и от начина, по който е произведена раничката зависи и нейната здравина. А този детски аксесоар задължително трябва да е много здрав, тъй като малките деца не умеят да пазят вещите си. Огледайте внимателно продукта, преди да го закупите, за да бъдете сигурни, че купувате нещо здраво и качествено.

Разпределение

Изберете разпределението на раничката спрямо нуждите на малчугана. Ако в нея ще се носят малко вещи, не е необходимо да има значителен брой джобове. Не забравяйте за страничното отделение, предназначено за шише с вода.

Безопасност

Един добър съвет е раничката да има светлоотразителни елементи. Така ще бъдете максимално спокойни за безопасността му.

Дизайн

И след като вече сте помислили хубаво за всичко изброено до момента, ще сведете избора само до няколко модела, от които мъника да може сам да избере. Неговото желание е важно, все пак то ще носи раничката, нека го прави с удоволствие. 

Източник: https://mousetoys.eu/