Блогът на Апостол Апостолов :: ПРОМЯНА НЯМА ДА ИМА

1
221
Добави коментар
tocco
tocco

                                                          ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО

 

Заявилите, че категорично ще гласуват на предстоящите избори, са 34,6% от анкетираните. При такава избирателна активност първа политическа сила ще остане ГЕРБ с подкрепата на 31,5% от гласуващите. БСП ще се нареди на второ място с 22,4%. ДПС ще заеме трета позиция със 7,8%. А за ВМРО биха дали гласа си 7,1% от твърдо заявилите, че ще гласуват.

 

Това показва проучване на „Барометър България“ проведено чрез стандартизирано телефонно интервю в средата на февруари. Изводите от допитването сочат ниска избирателна активност, значително повишаване на колебаещи се, които могат да повлияят на вота, и потенциал на ВМРО да обере изцяло патриотичния вот.

 

В случай че колебаещи се избиратели все пак стигнат до урните, вотът им по всяка вероятност ще се разпилее между няколко политически формации. Част от тези, които искат категоричен рестарт на системата или желаят да „накажат“ сегашните управляващи, ще се насочат към „Има такъв народ“, но и към „Изправи се. Мутри вън“, както и към „Демократична България“.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.