Блогът на Апостол Апостолов :: ЖАЛНА НИ МАЙКА

1
211
Добави коментар
tocco
tocco

                                          НЕКАДЪРНИ ПРОСТАЦИ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ

 

 

Писателят Васил Цонев ни учеше, че ни бива да се присмиваме на самодейците, защото в България всички си вадят хляба със самодейност.

 

Рекламният специалист Радослав Бимбалов е възмутен от разяснителната кампания на ЦИК за предстоящите избори. С цветисти изрази той осмива опита на комисията да накара българите да гласуват.

Ето и анализа на Бимбалов от профила му в социалните мрежи:

 

„Като рекламист знам, че основната функция на всяка реклама е да накара възможно повече хора да посегнат към комуникирания продукт. Сега виждам реклама, чиято цел е точно обратната – да те откажат.

 

Смотаната мотивационна кампания на държавата в момента всъщност е просто връхчето на един отдавна щръкнал комуникационен айсберг. За всеки от нас има добре обмислен и подготвен сблъсък с него. Недоверчивите отдавна чуват, че всички от крехката нова опозиция са маскари, жадни за власт. На обезверените упорито се втълпява, че няма алтернатива на статуквото. А твърдо решилите да гласуват ще бъдат разколебавани – дори ако трябва да ги изплашат с някоя грозна анимация, заплатена със собствените им пари.

 

Странно или не, властимащите, които организират тези избори от наше име и плащат за тях милиони от нашите данъци, всъщност НЕ ИСКАТ ДА ГЛАСУВАМЕ. Нашият глас не им трябва. Те ще си заведат своите гласоподаватели организирано до урните, както винаги. Под строй, предвождан от местни васали. Ще ги поведат в равна нишка, след джипката на зависимостта, навлечени във фланелки с лика на някой свой грозноват господар.

 

Може да са шепа хора, но ще им стигнат. Особено ако останалите изберат скритата управляваща партия в България.

Казва се Апатия.“

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.