Част от най-зашеметяващите градове в света – част 2

4
152
Добави коментар
inewsbg
inewsbg

Това са красивите градове със спираща дъха обстановка, вдъхновяваща архитектура и забележителности, които стоят векове наред. От цветни стари градове до лъскави модерни линии, направете виртуална обиколка на най-красивите градове в света.

Сидни, Нов Южен Уелс, Австралия

Сидни блести положително със свежа, лъскава красота, от зелените си площи и плажове до невероятната си архитектура. Пристанището в Сидни, където са мостът и оперният театър на Сидни се състезават за внимание.

С калдъръмени търговски улици, викториански аркади и мозайка. Завършването на града е от красиви плажове и малки заливчета около защитеното пристанище.

Берген, Норвегия

Въпреки че е красив през всеки сезон, Берген наистина се появява, когато дните стават по-кратки и снегът се трупа. Неговите богато оцветени къщи се придържат към планинските склонове, сякаш се сгушават заедно срещу студа. Отразявайки се идеално в чистите води на Северно море.

Прага, Чешка Република

Архитектурата и естествената красота се съчетават перфектно в Прага. Особено там, където средновековната каменна арка на Карлов мост обхваща широката река Вълтава.

Наречен е „the City of a Hundred Spires“, макар че е толкова пълен с готически църкви и кули. Една от най-красивите части е Стария градски площад с барокова архитектура и сложния анимиран астрономически часовник.

Удайпур, Индия

От всички красиви градове на Раджастан Удайпур е може би най-небесният. Известен като Градът на езерата, той изглежда почти сякаш се носи във водата. А измитите с вар сгради са леки и мечтателно деликатни.

Този романтичен град е самостоятелен свят, пълен с дворци, крепости и хавели (имения, построени около дворове). Най-емблематичната му сграда е City Palace, най-големият кралски комплекс в Раджастан. Съставен от 11 ослепителни дворци с изглед към езерото Pichola.

Единбург, Шотландия, Великобритания

Стръмните калдъръмени алеи в Единбург, неокласическата архитектура и елегантните градини намекват за богатото му минало.

Но има и жизненост и динамика в столицата на Шотландия, което я прави повече от музей на открито. Красотата му обаче е достойна за галерия. От средновековния Стар град и Нов град до коронясващото бижу, замъкът на Единбург в хълма.

Най-високия връх в Единбург и покрития с паметници Карлтън Хил (на снимката).

Кейптаун, Южна Африка

Няма съмнение: Кейптаун е най-красивият град в Южна Африка. В основата й, както буквално, така и в преносен смисъл, е Трапезната планина, чийто плосък връх има открити гледки към целия мегаполис.

На брега на Атлантическия океан има плажове с бял пясък и привлекателни за окото скъпи къщи, но в центъра на Горния град има повече разнообразие. Повечето от историческите сгради на града са тук с архитектура, отразяваща различни африкански, азиатски и европейски корени.

Continue Reading