Черно море – Левски София 11-04-2021

1
134
Добави коментар
sapa84
sapa84

Черно Море приема Левски в дербито от 23-тия кръг на Efbet лига. Мачът е от 19:45 ч. на стадион „Тича“ във Варна.

И за двата неделни съперника двубоят е от изключително важно значение. „Моряците“ показват колебания в играта си през зимните кръгове, което им костваше и мястото в челната 6-тица на първенството.

В момента варненци заемат 7-мата позиция в таблицата, като само 2 точки ги делят от шампионската група. Независимо от финансовите проблеми на „сините“, Левски се намира непосредствено след своя неделен съперник в класирането. Столичани са на 8-мото място с актив от 27 точки, само на 2 зад своите домакини.

Левски изживя доста труден край на миналата година, като декември месец се оказа един от най-тежките в историята на клуба. „Сините“ записаха неприятна серия от загуби, включително и от своя „вечен“ съперник ЦСКА. Постепенно нещата на „Герена“ потръгнаха и тимът няма загуба от началото на новата календарна година. Последният неуспех на столичани в българското първенство е от 18.12, когато отстъпиха на „армейците“ с минималното 0:1.

В същото време варненци демонстрират неубедително представяне от рестарта на първенството. Черно море постигна едва 2 успеха в последните си 6 шампионатни срещи, макар и програмата на тима да бе доста трудна. „Моряците“ загубиха своите гостувания на ЦСКА и Арда, като стигнаха и само до реми при визитата си на аутсайдера Монтана.

Двубоят с Левски има доста по-особен заряд за домакините, но за разлика от други сезони няма да могат да разчитат на ентусиазираната подкрепа от феновете си. Това се оказа и една от основните причини „моряците“ да завършат 1:1 с друг от фаворитите в първенството – Локо Пловдив, гостувал във Варна преди месец.

Финансовите неволи на „сините“ са в контраст с отличните им резултати от началото на годината. Левски беше един от родните отбори, който изпрати най-много футболисти за първите срещи на националния ни отбор в квалификациите за Световно първенство. Но столичани ще бъдат без голяма част от своите ключови футболисти във Варна, отпаднали от гостуването заради контузии.

Илиян Илиев ще се опита да се възползва от трудностите на своя противник, който ще бъде и без сръбския си треньор, лекуващ заболяване. Сред отсъстващите в състава на гостите са: Сулака, Монсалве, Славчев, Димитров и двамата братя Цоневи. Единственият контузен в тима на Илиев е Божилов.

Черно море няма победа на „Тича“ срещу „сините“ от 2018 г., когато спечели домакинството си с 1:0. За столичани мачът край морето е от изключително важно значение както заради амбицията им да се върнат в шампионската група, така и заради поражението в последния двубой между двата отбора. В него „моряците“ спечелиха с 2:1 на „Герена“, влошавайки положението на „сините“ в самото начало на настоящия сезон.

С оглед моментното състояние на двата отбора, по-вероятно е да се стигне до минимален успех за гостуващия тим с 1 гол разлика. Може да се заложи и на отбелязването на по-малко от 2.5 попадения в срещата. Коефициентът на Winbet за успех в полза на гостите е наистина отличен – 4.20.

Възможни състави

Черно море (4-2-3-1): Георгиев, Попов, Димов, Дробаров, Панов, Велев, Панайотов, Касми, да Силва, Илиев, Гомеш.

Левски (4-2-3-1): Микулич, Михайлович, Атанасов, Александров, Рерас, Райнов, Даске, Димитров, Петров, Мохамед, Робърта.