Блогът на Апостол Апостолов :: ГОЛЕМАНОВ СЕ ЗАВЪРНА

1
183
Добави коментар
tocco
tocco

                                                       КРИСТАЛНО ЧИСТА МЕЧТА

 

 

Всеки български шофьор е готов поне за транспортен министър. Мнозина са чували такива приказки, докато са се возили в такси и са слушали критиките на шофьорите към държавата и политиците.

 

За министерски кресла бленуват и новоизбраните депутати от „Мутри вън“, „Дай, България“ и „Има такъв народ“. Хаджигенов, Проазяващата уста, МаяМа и Пинокиа вече са готови да пълзят към Министерския съвет.

 

Те си дават сметка, че на изборите са ударили джакпот, който сега са стиснали в треперещите си ръчички и са готови да лазят, за да го запазят. Едва ли друг път в живота им ще се случи да ударят шестица от тотото с депутатски мандат, след като преди това кротко събираха прах на политическото гробище.

 

Надеждата за просторен служебен кабинет, гарниран с мерцедес и секретарка, осмисля деня на Хаджигенов, Дончева, МаяМа, генерал Жуже, Ивайло Мирчев и колегите им. Какъв по-сладък реванш за Христо Иванов, ако отново положи наедрялото си тяло в кожения стол на правосъдния министър. Няма значение, че миналия път се провали.

Алчните мечти за министерски постове ги правят толкова нетърпеливи, че вече се хванаха за гушите. Свадите между Хаджигенов, Дончева и Манолова приличат на просташки скандал в трамвайна мотриса, която отива за депо.

Новите стари герои на Алеко Константинов сега са още по- изгладнели за власт и не осъзнават, че отстрани се вижда как стават за смях. Алчността им за власт толкова ги е обсебила, че ще ги погуби, а опасността да се разбият в стената на собствената си лакомия е толкова реална, колкото са жалките им стремежи да са част от новото правителство.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.