Безплатно извозване на стари мебели – истина ли е?

1
182
Добави коментар
hitarpetar79
hitarpetar79

Безплатно извозване на стари мебели в София – истина ли е?

Напоследък наблюдаваме различни сайтове в интернет предлагащи безплатно извозване на стари мебели в София. Но до колко това е истина, ако въобще? Ако човек се вгледа внимателно в условията за безплатно извозване и критериите които трябва да покрият собствениците на подобни мебели ще се убедите за пореден път, че безплатен обяд няма.

Според написаното мебелите трябва да са в почти нови, да не са от времето на социализма, да нямат следи от употреба или да са възрожденски от масивно дърво с антикварна стойност. Или да има допълнителни ценни предмети за изнасяне, които да оправдаят труда и разходите по извозването.

Подобни мебели обаче биха се продали бързо в сайтовете за обяви в интернет. Всичко което трябва да се направи е да се снимат и обявят на реалистична за пазара и състоянието им цена. Да не говорим, че може да се подарят в същите сайтове за продажба или подаряване на мебели втора употреба. И в двата случая ще ги махнете от дома си, че и пари може да вземете стига да проявите малко находчивост и търпение.

Но ако трябва да сме честни, колко стари мебели отговарят на тези условия? Повечето от мебелите които извозваме са в състояние, в което едва ли някой би купил или дори би взел безплатно. На колко от вас им се занимава с пускане на обяви в интернет, посрещане на кандидат-купувачи, телефонни обаждания с обяснения относно състоянието им, огледи и прочее. За всичко това трябва време и желание, които често липсват у забързания и претрупан с ангажименти столичанин.

На други места пък ще срещнете голяма снимка с текст указващ, че услугата по безплатно извозване на стари мебели в София е преустановена и не се предлага повече. Извършва се само платена услуга за изнасяне на мебели и директно ви насочват към страницата с цените.

До колкото ми е известно единствено столична община предлага безплатно извозване на стари мебели в София, но за целта ще трябва сами да си ги изнесете и оставите до кофите. Освен това едва ли е възможно и правилно да изсипете цяло обзавеждане на двустаен апартамент до контейнерите пред блока. Да не говорим, че наредбата изрично указва да не се възпрепятства движението по тротоарите и уличното платно.

Може и да греша, но силно се съмнявам, че е възможно да наемете фирма за хамалски услуги в София, която да изнесе и извози старите ви мебели безплатно. Особено ако мебелите са в лошо състояние и от времето на социализма. Кой ще плати разходите за хамали, транспорт и такса сметище?

Но ако наистина са много запазени и все още функционални, може би ще успеете да ги подарите или продадете на някой на когото наистина му трябват. Така ще се отървете от тях без да плащате за изхвърляне. В интернет има сайтове за обяви като: ОЛЕКС, БАЗР.БГ или АЛО.БГ в които може да си опитате късмета. Но ще мине време докато изникне подходящия човек, така че по-добре се заредете с търпение.

Нека да обобщим! Ако искате да се отървете от старите мебели, но не успявате да ги подарите, продадете или да намерите някой да ги изнесе безплатно от жилището ви. Ако нямате физическа възможност или не ви се занимава да ги изнесете до кофите за извозване от столична община. Тогава ще се наложи да потърсите услугите на фирма за извозване на стари мебели, която ще свърши всичко вместо вас. Ние от Хамали Стоянов предлагаме тази услуга срещу заплащане. Просто ни се обадете или пишете за да ви изготвим оферта с крайна цена.