Стартира новата обучителна платформа Topguru.bg

1
125
Добави коментар
teenews.eu
teenews.eu

Тя е създадена от едноименния български стартъп, чиято цел е да направи неформалното образование още по-достъпно за всички българи

 

Започна работа новата българска платформа за обучения Topguru.bg. Тя е създадена от едноименната българска фирма, чиято цел е да направи неформалното образование още по-достъпно за всички хора в страната, както и да отговори на нарастващата нужда от достъпни дигитални обучителни платформи.

 

Уроците в Topguru.bg са достъпни онлайн и предимно във видео формат. Те са неприсъствени, което е особено удобно за модерни хора с динамично ежедневие, използващи активно дигитални платформи. Уебсайтът предоставя достъп до редица полезни курсове на различни теми, включително бизнес, маркетинг, информационните технологии, личностно развитие, европейски проекти, социални мрежи, първи стъпки във фотографията, изкуство и много други. Проектът се отличава с интуитивен и лесен за използване интерфейс, улеснени опции за обратбока на плащания, интеграция на финтех решения и редица други предимства. В бъдеще предстои да се сдобие с мобилно приложение, множество нови функционалности, както и периодични кампании по съдействие за заснемане.

 

През последните години ученето през целия живот (т. нар. life long learning) става все по-широко дискутирана тема у нас и новата дигитална платформа отговаря на нуждата от повече инструменти в тази област. Чрез нея, желаещите да продължат образованието си и след училище или университет могат да се сдобият с нови знания по редица практични теми, включително и осигурявайки си преквалифицкация и нова работа.

 

„Създадохме тази платформа, тъй като вярваме, че човек учи най-пълноценно на родния си език, от преподаватели с адекватна и задълбочена експертиза. Стремим се да предоставим на българската аудитория точно това. Уверени сме, че подобряването на възможностите за обучение в някои от най-перспективните сфери на познанието ще повиши конкурентността на цялата ни икономика и обществото като цяло“ – коментира Николай Литов, координатор на проекта.

 

Платформата е отворена освен към утвърдени преподаватели, също и към широк кръг специалисти, достигнали онзи етап на експертизата си, в който вече са готови да предадат опита си на аудиторията. Много от тях могат да станат автори в Topguru.bg. На практика, новият проект ще даде възможност на преподавателите да капитализират по-добре своите познания чрез редица възможности за заплащане на работата им. В добавка той ще увеличи тяхната популярност, премахвайки нуждата да създават собствени уебсайтове и позволявайки им да се концентрират в това, в което са най-добри.