Сватбен грим 2021: Тенденции и Идеи от Гримьорите

2
166
Добави коментар
balniroklinet
balniroklinet

През пролетта започва сватбен сезон, а това означава, че си струва да ви разкажа какъв грим ще бъде от значение сред булките през 2021 година. Бих искала да спомена, че сватбеният грим е един много специален грим, така че прилича и не прилича на всички останали. И да,и той, така, както и тенденциите за рокли и прически, постоянно варира. За мен сватбен грим – това е един вид класически колективна концепция, съчетаваща в себе си съвкупността на нашите виждания за начина как да изглежда булката, смесени със съвременните тенденции. Сватбен грим – това не е един вид универсална схема за грим, която може да е било безсмислено да се „извайва“ на всички, както погрешно смятат мнозина от вас. Това е неделима част от уникалния начин  всяка булка да бъде безупречна до самия върха на пръстите си. Тя изглежда еднакво привлекателна при всякакво осветление: на улицата, на закрито, на снимката, подчертава свежестта на лицето и се отличава с висока устойчивост. Сега, за да бъде красива булката, тя трябва да бъде самата себе си. Защото най-прекрасна тенденция – тенденцията на естествеността не ни напуска. Само погледнете в най-новата колекция на сватбени салони! Сега в тях няма една претенциозност, която беше върха на популярността  само преди няколко години, а точно обратното – актуални въздушни и лаконичен силуети.

Същото с прическите. Отдавна се смятат за безвкусни всички тези сложни „прически“. На мястото им дойдоха текстурни снопове, струящи къдрици и дори плитки.

Що се отнася до грима, моля ви, скъпи булки, запомнете, че естествеността не е липса на грим и е сигурно, че в никакъв случай не е равно на неглижираност! Всъщност тенденцията на естествеността в грима предполага здрава, сияйна кожа отвътре, изразителни очи и нежно подчертаване на лицето, без никакви ясни графични линии. На изложенията за сватбена мода видяхме, че основната палитра грим остава нюд-телесна: прасковени, нежно-розово, блестящо бежово, блестящо кафяви — всички натурални естествени цветове стават основни. Но, ще бъда откровена с Вас. За да се постигне тази най-естествена красота, трябва да поработите над себе си – може би си заслужава да отидете на козметик за консултации, да ползвате средство за лице за всеки ден, както и да извърши професионални почистващи процедури (и да, грижи при козметик също не винаги е равно на грижа за красотата), самостоятелно на дневна база струва да се обръща повече внимание на почистване и грижа на кожата на лицето и тялото.

И вече в самия сватбен ден, до две от тези стъпки се присъединява към работата гримьор. А сега нека да поговорим малко повече за грима!

Сватбен грим през 2021 г.

Както вече казах, всяка булка и нейния образ са уникални и уникален. Ето защо гримът на булката се подбира в съответствие с вида на лицето , както и в съответствие с роклята и стила на самата сватба. Обикновено се дава предпочитание на естествените нюанси за грим. Между другото, в отделни случаи,  в сватбен грим може да превърне всеки грим. Нека обясня. Става въпрос за онези случаи, когато, да речем, роклята е много екстравагантна или сватбеният стил – може да се направи по-ярък грим, чак до опушен. Но това, повтарям, това се случва рядко и обикновено тези булки са много смели. В противен случай пак е по-добре да се придържаме към съвременната класика. Това  ще бъде от голямо значение и много години по-късно, когато ще можете да разглеждате снимки и видеоклипове на тържеството без да изглеждате смешно.

Сега в тенденцията на сватбения грим са помощта на леки бронзиращи текстури и акцент върху очите, но очите не трябва да се претоварват, по-добре да се откажете от изкуствени мигли в полза на очната линия, тъй като така очите изглеждат много естествено. Ако искате да се извади очите с помощта на миглите, е добре да се използва тъмно кафяв молив, а самите вежди да направите на тънки и ефирни, че вместо да булката да не се получи фатална жена. Ще ви покажа примери за красиви и актуални гримове за булката.

Между другото, има булки, които искат да правят грим сами на себе си. Аз вярвам  да се откажат от тази идея,тъй като тя не е много добра, по изключение, може би, може да бъде само този случай, ако самата булка е гримьор. И това, вълнение в този щастлив ден може да играе с вас лоша шега, така че да да се чувствате като истинска принцеса и да бъде уверена в резултат на това – по-добре в този ден се повери на своя начин на професионалисти – визажисти и стилист на прически. В края на краищата, визията на булката трябва да бъде безупречна. Разбира се, бих искала да ви дам няколко ценни съвета: Дори ако обикновено не се гримирате, в този ден грим трябва да има. Появяването на булката с „голо“ лице в сватбената рокля изглежда недовършена. В такъв случай трябва да сложите лек грим, който да подчертае достойнствата и да скрие недостатъците. За 1-2 седмици до деня на сватбата не си струва да правите агресивен пилинг на лицето и други нови за вас козметични процедури, както и да не боядисвате веждите в нови за вас багрила. В края на краищата, понякога реакцията на кожата на нова процедура/коса могат да бъдат непредвидими, затова най-добре е да не се правяр експерименти в навечерието на такова важно събитие като сватба. Това ще спести време, нерви, а понякога и пари. Направете пробен грим и прическа. Особено, ако като не се гримирате. На първо място, така че вие със сигурност ще сте сигурни в избраните цветове На второ място, в деня на сватбата вашата глава няма да е претъпкан така, искате ли да добавите сияние на очите или удължите очната линия да е малко по-дълга. Репетицията дава възможност да се оцени образа, да коригирате пробваната рокля и да прецените как изглежда целият образ. Скъпи булки, надявам се, че сега ще ви бъде значително по-лесно да се решите на грим. А и аз на свой ред ви пожелавам да намерите наистина на своите цветове, и начина на гримиране с които ще се чувствате най-невероятната булка!