Блогът на Апостол Апостолов :: ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЕРТИП

1
228
Добави коментар

                                                           ПРОПАГАНДА И АГИТАЦИЯ

                                                             

„В Източна Европа има мощен стремеж към свобода, но няма демократични традиции. Хората, които живеем там, сме незаконни деца, копелетата на комунизма“, казва Адам Михник в интервю, в което говори и за България.

 

Вече 32 години тия копелета така и не можаха да пораснат. Пък и да поумнеят. Карат я по стария комунистически тертип- хвърляй кал по опонента! Колкото и да се мие той, все ще остане кално петънце по него. Кажи, че сестра му е курва, а той да доказва, че няма сестра.

 

Да ви напомня: БКП яростно бичуваше недъзите на капиталистическото общество и заклеймяваше американския империализъм. Така изглеждаше в общи линии комунистическата пропаганда и агитация. Тези мурафети бяха възприети обаче и от съвременните политици, които не блестят с особен интелект.

 

Корнелия Нинова например яростно бичува модела Борисов. Борисов не и остава длъжен и заклеймява нейното скандално поведение. Стана дори по- лошо. Щом някой каже нещо срещу ГЕРБ, някакъв инфантил скача и започва да опровергава. Но най- вече да оправдава партията и нейния лидер.

 

На Ницше принадлежат крилатите думи: „Оправдава се само виновният.“ Майната му на Ницше, важно е само едно: да се защитава партийната правда.

 

Десетилетия наред политическите партии в България се замерят с нечистотии. Те така го разбират политическия маркетинг, наричан по- рано пропаганда и агитацията. Извади някакъв компромат, окепази опонента и го овъргаляй в калта. Всичко това е противно, гнусно, отвратително. Жалка работа, жалка и долнопробна.

 

Така е то- всеки народ има политиците, които заслужава.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.