Защо Микре се превърна в отсечка на смъртта? | .::GetNews::.

1
183
Добави коментар
cinemabg
cinemabg

Множество проблеми с организацията на движението са причина участъкът, в района на ловешкото село Микре, да се превърне в отсечка на смъртта. Това съобщиха от Института за пътна безопасност, предаде БГНЕС.

Поводът е поредният тежък пътен инцидент от неделя, при който пет души изгубиха живота си. Има и други в тежко състояние. От института припомнят резултати от своя инспекция, извършена след предишната катастрофа, на 20.04.2021 г., при която загина семейство.

„За периода 2017-2021 г. там са загинали най-малко 18 души, със 115 бр. ПТП и 32 души са тежко пострадали“, посочват от организацията.

На мястото има и стационарна камера, която от години обаче не работи.

Още по темата

„Поставените пътни знаци не отговарят на нормативните изисквания. Организацията на движението е противоречива, маркировката не отговаря на минималните нормативни изисквания за обратна светлооотразителност“, заявяват от института.

Според тях кампанийното отношение на отговорните институции и предприемането на акции от страна на Пътна полиция след инцидентите показва немощ и липса на план за управление на риска от ПТП.

От там призовават за незабавни структурни и кадрови промени в транспортната система, ако държавата не иска да продължи да отчита поредните жертви на пътя в този участък. 

По публикацията работи: Ния Христова