Содалит – Свойства и Значение на Камъка на Спокойствието

2
369
Добави коментар
GrigorB
GrigorB

Свойствата на Содалита и значението му

Този загадъчен син камък често остава в сянката на Лазурита, защото е по-блед и не привлича толкова внимание, но той има много преимущества. Макар че най-често срещания Содалит е синьо сив с петънца от бял калцит, той има и други по-редки цветови вариации като зелено, жълто и светло червено, но ние ще се спрем на свойствата на типичния най – разпространен син Содалит.

Пирамида оргонит за защита и хармония – „As Above, So Below“ XXXL

Най-големите находища на Содалит са в Онтарио и Квебек, но се среща и в Китай, Бразилия, Боливия, Аржентина и Русия. Почти всички древни цивилизации, населявали Южна Америка, са считали Содалита за свещен камък заедно с Лазурита.

Талисман за здраве и бързо оздравяване със сърце от содалит

Смятало се е, че той усилва силите на човека, който го носи. В наши дни се счита, че Содалита активира и балансира Гърлената чакра която отговаря за комуникациите. За практикуващите медитация Содалита се препоръчва да се държи в длан, защото успокоява сърдечния ритъм. вижте тук: амулети и талисмани със Содалит

Ключодържател оргонит със содалит- талисман с руна на Один за пари и бизнес – Raidho

Препоръчва се да носите Содалит ако трябва да държите реч или сте ръководител на екип от хора. В отношенията между двама души, Содалита укрепва доверието и свързва хората в хармония. Препоръчва се срещу ревност, ярост и при чести спорове да държите в дома си Содалит.

 

Шаманите са ползвали Содалит заедно с билки за понижаване на кръвното и при проблеми с гърлото, ларинкса и щитовидната жлеза. Твърди се, че Содалит, поставен под възглавницата, е много силно средство срещу безсъние. Ако сте привлечени от Содалита, това означава, че имате нужда да забравите малко ритъма на живота и да се успокоите.

Ако ви е нужно самочувствие, спокойствие или самоувереност си подарете бижу, сувенир или друза от Содалит

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!