Изграждане на нов двускатен покрив – 3 неща, които да знаете

1
193
Добави коментар
fire19
fire19

Двускатните покриви са уникална форма на покривно покритие, която се характеризира с два наклона от всяка страна, като долният наклон е по-дълъг.

Те са и една от най-простите форми на покриви за изграждане, поради което често се избират за малки къщи или вили. Простотата на дизайна и конструкцията ги прави достъпен вариант​​Двускатните покриви са един от най-популярните покривни конструкции в Северна Америка. Двете основни предимства на двускатните покриви са, че са сравнително евтини и че могат да се изграждат бързо, което е важно за строителните предприемачи и строителите на жилища, които трябва да завършат проектите навреме и в рамките на бюджета.

Основни елементи на двускатен покрив

Всеки покрив се състои от 4 основни елемента: система от греди, решетка, покривно покритие и фронтони. Системата от греди е конструктивен елемент, който прехвърля натоварванията от едната страна на сградата към другата. Решетката е поредица от наклонени дъски, които помагат да се предотврати навлизането на вода в дома ви. След това следва поставянето на покривен материал и фронтони. 

Покривът се закрепва към сандъка върху пароизолацията или изолацията. Изработва се от различни покривни материали. В допълнение към тези основни елементи на покрива има много по-малки: билни и ветроупорни дъски, корнизни дъски и отводнителни системи.

Преди да започне изграждане на двускатен покрив, е важно да разполагате с всички необходими материали. Трябва да имате план за това колко реда керемиди искате да монтирате и дали ще монтирате някакви надвеси. Размерите на вашия покрив зависят и от вида на използваните керемиди. След като направите тези изчисления.

Удобно за бюджетиране решение

Изграждането на двускатен покрив е чест избор за еднофамилни къщи в градска среда и в провинцията, а също така са популярен избор за вили в отдалечени места. Двускатните покриви предлагат предимства, свързани с цената и простотата на дизайна. Те могат да бъдат изградени на прост принцип на строителство, който се основава на използването на стандартни материали като дърво, битов покривен материал или друг тип. Не е изключено използването на керемиди, разбира се. Това е по ваша преценка.

Цените са изграждане на нов покрив обаче варират според всеки проект индивидуално. Все пак е важно да се знае, че повечето специалисти работят на квадратен метър, тоест често ще виждате различни цифри, които ще са под влиянието на площ, използвани материали, труд и комплексност.

Дизайн и прецизност

Когато става въпрос за изграждане на двускатен покрив, трябва да сте сигурни, че работите с правилната фирма. При проектирането на покриви трябва да се вземат предвид много неща. За да имате красив и функционален покрив, трябва да разполагате с правилния екип с нужния опит. Уверете се, че избирате най-добрата фирма за изграждане на двускатен покрив за вашия дом или бизнес. Можете да се доверите, че вашият проект ще бъде завършен навреме и в рамките на бюджета.

Позитиви от изграждането на двускатен покрив

Скосените покриви са конструктивно изгодни в много отношения. Те осигуряват защита срещу природните стихии, спестяват разходи за енергия през зимните месеци и спомагат за поддържането на по-висока температура в помещенията. Наклонената конструкция на скатния покрив позволява на водата да се оттича, така че да не се натрупва в повърхността на покрива.

Представете си колко красив завършек би имал дома ви с този вид покрив! А, освен естетически вид ще има и функционално предназначение, защото можете спокойно да създадете мансарда под двускатния покрив. Една спокойна ниша, с всичко необходимо за приятни мигове с любима книга.