Поставяне на гипсокартон без майстор – Как?

1
166
Добави коментар
fire19
fire19

Чудите се дали може да направите сами монтаж на гипсокартон без майстор?

Хм, най-вероятно ще можете, защото не е тежка работа, но все пак е специализирана. В строителната индустрия има много стриктно разпределение на задачите, които даден майстор или екип (бригада от майстори) изпълняват. Например, поставянето на гипсокартон се извършва от хора, които имат умения, опит и квалификация в сферата, а не от човек, който цял живот се занимава с изкопни дейности.Разбира се, вие се питате дали може сами да поставите гипсокартон. Е, не знаем какви са вашите умения, нито опит, но все пак вие сами трябва да бъдете обективни. Можете ли да поемете тази задача? Ако става дума за монтаж на гипсокартон в работилница – то може би бихте се справили завидно добре, но ако става дума за луксозен офис – обърнете се към надежден майстор. Защо? Защото при единия случай се изисква по-малка прецизност и може да допуснете минимални грешки при поставянето, а при другия – не, защото ще развалите естетическия вид на помещението.

Все пак да не ви отчайваме. Не ни е това целта. Вие можете да поставите качествено гипсокартон при условие, че имате добър приятел, който да ви даде съвет на терен и че вие самите имате опит. Ако сте майстор – то не ви трябва майстор. Ако сте любител – то може да действате сами, но ако сте педант по отношение на изпипаната работа – наемете майстор за монтаж на гипсокартон.  Къде може да се постави гипсокартон?

Гипсокартонът е един удобен за носене строителен материал, защото идва в готов вид на плоскости с различна по стандарт дебелина. Той е приложим широко във вътрешните ремонти, като често се ползва при изграждането на преградни стени, ниши, килери, окачени тавани и при обръщането на прозорци. Изрязването на гипсокартон е удачно да става с подходящи инструменти, като задължително трябва линия или нивелир. В някои проекти този материал се използва и за скриване на празното пространство от електро таблата, като дава завършен вид на цялата стена, но за да се изреже правилно – трябва да имате нужните инструменти.Гипсокартонът е често срещан при обръщането на прозорци точно защото е лесен, удобен и бърз начин да създадете красив завършек на новата дограма. Разбира се, лесен процес е, ако се изпълнява от опитен майстор. Ако вие самите имате опита и уменията, то няма нужда да се спирате тук, а директно почвайте работа. Но ако имате и малко съмнение, че ще изпуснете ъгъла – обадете се на опитен майстор, който ще постави и монтира коректно гипсокартона там, където искате.

Дали можете да се справите без майстор?

Разбира се, че можете. Въоръжете се с инструменти, търпение и време. Придържайте се към правилното, познато в народната практика “три пъти мери – един път режи”, за да се избегнат грешки и да се стигне до желаните резултати. Но все пак – имайте един номер под ръка на майстор. Не се знае дали няма да ви потрябва все някога.