LED гирлянди за дома – правим новогодишните празници ярки и вълшебни

9
192
Добави коментар
obiavite
obiavite

Author admin Reading 9 min Views 4 Published by October 15, 2021
Modified by October 15, 2021

LED осветление, гирлянди за коледни елхи и декор

 Нова година е може би най -важният празник за хората в страната ни. Те са чакани с нетърпение, внимателно се подготвят за това както у дома, така и на работа, обмислят новогодишното меню, тоалетите, както и декорациите за осветление. Един от елементите за декориране на елхата и помещенията са електрически гирлянди. Искрящите им многоцветни светлини създават празнична атмосфера, развеселяват и радват не само децата, но и възрастните. И за да може този новогодишен атрибут да радва очите в продължение на много години, да бъде надежден в експлоатация и да не се купува напразно, трябва да знаете:

– какви видове гирлянди съществуват в момента и кои от тях са най -подходящи за декорация на вашия дом;

– как да изберем правилния продукт;

– елементарни правила за безопасност при използване на такова новогодишно осветително оборудване и най -важното е стриктно да ги спазвате.

Видове гирлянди

Конец от гирлянда. Това е доста често срещано бижу, което се състои от тел и крушки, прикрепени по цялата дължина. Дизайнът на последния може да бъде много разнообразен. Например, асортиментът включва продукти с крушки под формата на малки свещи, конуси, звезди, ледени висулки, фигурки на ангели и меденки и много други. С такива гирлянди е обичайно да се украсяват коледни елхи, прозорци, балкони, мебели, огледала и т.н.

 Гирлянда мрежа.

Както подсказва името, по своя дизайн тези декорации приличат на мрежа, която може да бъде с различна дължина и ширина. Те са удобни за декориране на плоски повърхности, като прозорци, тавани, стени. Можете дори да го закачите на килера, но при условие, че по време на новогодишното тържество не е нужно да вземате нещо от там.

Завеса от гирлянд (или завеса). Това е хоризонтална жица, към която са прикрепени вертикални въжета (обикновено с дължина 2 м) с крушки. Идеален за декорация на прозорци и изглежда особено красив над тюл.

 Гирлянда ресни.

Всъщност това е вариант на предишния. Единствената разлика е, че вертикалните проводници с крушки имат различна дължина, но в същото време те не надвишават 1 м. Прилича на прозрачна гъвкава тръба, вътре в която има много крушки или светодиоди. Такъв декор се използва за създаване на надписи и очертания на всякакви “предмети” (коледно дърво, снежен човек, животно, което е символ на предстоящата година и т.н.). Музикален гирлянд всъщност е същата “нишка”, само с допълнителната възможност за пускане на музика, а крушките “намигват” във времето към един или друг мотив. Има модели, които могат да се управляват от смартфон.

Иглолистната гирлянда се различава по това, че прилича на смърчови или борови лапи, в краищата на иглите на които има малки лампи. Този изглежда особено красив на первази на прозорци и маси, рамкиран е с врати и сводести отвори, камини.

Източници на светлина

Има няколко източника на светлина, които са инсталирани в гирлянди. Всеки от тях е създаден в определена епоха. Еволюцията е подробно описана по -долу.

 Мини лампи.

Това са обикновени крушки с нажежаема жичка, само в миниатюрен вариант. След продължително изгаряне източниците на светлина се нагряват, но не представляват опасност от пожар. Достатъчно дълъг експлоатационен живот и възможност за смяна на изгорялата крушка с нова.

Микролампи.

Такива лампи са с малки размери, така че консумират малко електроенергия, не са много ярки, но експлоатационният живот също е по -кратък, отколкото в първия случай.

Светодиоди.

Това е най -печелившият източник на светлина поради икономията на енергия и дългия експлоатационен живот. Светлините са по -ярки и интензивни, незабавно се превключват и са напълно безопасни. Препоръчваме да използвате тази опция.

Как да изберем и инсталираме LED осветление от PolarisLighting

Когато избирате електрически коледни гирлянди, първо трябва да решите как точно ще украсите коледното дърво или стаята. В зависимост от размера на дървото, независимо дали е живо или изкуствено, колко буйно, се избира подходящата опция. Ако в края на краищата няма особени затруднения с дизайна му, тогава може да възникне дилема с декора на апартамент или къща: трябва ли да направим това или онова? Има много опции. Първо, трябва да решите дали ще декорирате само прозорци, стени, балкони, тавани (или дори един от тях) или освен това имате стълбища, които също искате да придадете шикозен празничен вид.

 Но, за съжаление, все още изобщо не знаете как да направите това, така че да е хармонично и с вкус, кои електрически гирлянди да купите за вашия дом и къде. Междувременно новогодишните празници са точно зад ъгъла. Разбира се, има над какво да се замислим!

Предпочитанията зависят от вида на гирляндите, които ще бъдат закупени и от техния размер. Наред с други неща, трябва да знаете какви характеристики на новогодишното осветително оборудване трябва да ви интересуват по време на избора му?

1. Размер. На първо място, трябва да се запознаете с размерите. Например, ако имате нужда от „решетка“, тогава трябва да знаете какво точно ще украсите с нея и да изберете продукт с подходяща дължина и ширина. А кадрите от “нишката” за украса на коледно дърво ще зависят изцяло от височината на дървото, но експертите препоръчват да хвърлите още 3 м за всеки случай. Ако имате изкуствено дърво, тогава трябва да вземете гирлянд чийто шнур отговаря на цвета на дървото.

2. Дължина на проводника. Важен показател е дължината на проводника, с който гирляндата е свързана към мрежата. Тя трябва да бъде поне един и половина метра, но в същото време този параметър зависи и от размера на вашия дом, местоположението на украсения обект (дървета, прозорци, огледала и т.н.) и контакти. Но излишната дължина също не е необходима, в противен случай кабелът ще се заплита под краката ви, ако не можете успешно да го прикриете.

3. Напречно сечение на жицата и мощност на гирлянда. По отношение на техническите показатели ще бъде полезно да се поинтересувате за напречното сечение на самия проводник (то трябва да бъде най-малко 0,5 mm2) и мощността на продукта (препоръчително-50-65 W). Информация за това може да се намери на опаковката.

4. Вид на захранване. Източникът на захранване за повечето струни е от мрежа, която носи променлив ток. Това е разбираемо! Освен това за Нова година има електрически гирлянди, захранвани от батерии, но новогодишното осветително оборудване бързо ги „изяжда“, така че за празниците ще трябва да закупите поне 1-2 допълнителни комплекта. Вярно е, че тъй като такива гирлянди са мобилни и нямат шнур, който би се заплитал под краката и ръцете, те са незаменими, когато е необходимо например да се украсят рафтовете или да се създаде някаква композиция.

5. Какво друго? И разбира се, не забравяйте да проверите, преди да купите продукт:

 – пълен комплект (всичко е на място;

– изисква се наличието на достатъчен брой резервни осветителни елементи);

– работоспособност (и във всички налични режими, ако има няколко от тях);

– целостта на крушките;

– надеждност на кутията, в която се намира превключвателят (препоръчително е дори леко да натиснете кутията – и ако тя се огъне силно, не вземайте такъв продукт);

– наличие на сертификат, потвърждаващ качеството на продукта и неговата пожарна безопасност. Правила за безопасност Трябва веднага да се каже, че окачването на новогодишни гирлянди и създаването на композиции от тях е разрешено само на лица, които са на 16 години, и преди да започнат такава дейност, те се съветват да проучат подробно инструкциите. Малките деца (предучилищна възраст и начална училищна възраст) могат само да наблюдават процеса и да дават съвети. Не е забранено тийнейджърите да помагат, но винаги под наблюдението на възрастни. В никакъв случай не трябва да работите с гирлянди – да ги окачвате или премахвате – свързани към електрическата мрежа. Когато декорирате помещения уверете се, че продуктът не е близо до източници на вода. Влагата може да доведе до късо съединение. Уверете се, че гирляндите не стават обект на внимание на малки деца и домашни любимци.

Нека започнем с последното. Много котки и някои кучета (и това е факт, потвърден от времето!) Много обичат да тестват въжетата за здравина със зъбите си. Ако домашният любимец дъвче защитния слой на кабела, той определено ще получи токов удар. За да предотвратите това, ако е възможно, маскирайте всички проводници, например като използвате гъвкава тръба (гофриране), зад мебели, под килим и т.н. Що се отнася до малките деца по някаква причина те са особено привлечени от гирляндата на елхата. Ето защо трябва да опитате, така че практически да няма ниско висящи елементи върху зелената “красота” (това се отнася както за украсата за елха, така и за части от новогодишното осветително оборудване). Последните са много лесни за достигане и това е изпълнено с падане на дървото и нараняване на прекалено любопитен член на семейството. Освен това детето може да бъде наранено върху стъклени играчки, които са се счупили в този случай и дори да получи токов удар, ако гирляндата е била включена. И накрая си струва да припомним, че новогодишното осветително оборудване не може да бъде оставено без надзор дълго време. Ако трябва да напуснете апартамента (къщата) или е дошла нощ и е време да си легнете, се препоръчва да изключите всички искрящи и мигащи елементи на декора от мрежата. Нека заедно създадем приказка.