Защо трябва един покрив да е хидроизолиран | Блог Амарте

1
264
Добави коментар
fire19
fire19

Ако вътрешните части на една сграда, битова или търговска са подложена на огромно натоварване от постоянна употреба от много хора и дори най-здравите конструктивни елементи могат да се износят с течение на времето. Покривите обаче сякаш остават встрани от погледа.

Истината е, че те понасят двойно по-голямо натоварване от постоянното им излагане на климатичните особености. Само малък дефект при покрива или неговата хидроизолация, може да доведе до безброй

Хидроизолационните техники са напреднали значително през последните 50 години и сградите, построени през последните 20 години, вече се ползват от най-добрите съвременни методи за хидроизолация.

Когато търсите хидроизолация на покрив и цена за изработката, трябва да се консултирате със специалист, защото освен цената на квадратен метър, която ще платите за хидроизолацията, ще трябва да изберете правилното решение за конкретния вид покрив. Пазарът предлага много решения, но само едно ще бъде най-подходящото за вашата ситуация.

КАКВО СЕ СЛУЧВА КОГАТО ПОКРИВЪТ НЯМА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ

Ако само можете да си представите какви беди произтичат от лоша покривна хидроизолация, нямаше за момент да поставяте под съмнение нуждата професионална намеса при покрива за неговото хидроизолиране. Като собственик на сградата, вие ще носите отговорност за всякакви щети или наранявания.

Водата и електричеството не се смесват, така че ако имате окабеляване, което е изложено на течове поради недостатъчна хидроизолация, има много реална опасност от пожар или токов удар.

 

Мухълът и плесените причинени от проникването на вода, могат да предизвикат алергични реакции и дихателни проблеми у обитателите на сградата и могат да доведат до дългосрочно заболяване.

Бактериите също могат да процъфтяват във влажни зони и могат да доведат до етикетиране на сграда като „болна“, която след това става трудна за продажба, отдаване под наем, и дори за спокойно живеене в такава среда.

Влагата гние дървесината, ръждясва метала и причинява форма на разграждане. Сграда, която е структурно нездрава поради дългосрочните последици от водните щети, може да бъде голямо бедствие, което чака да се случи.

ЗАЩО СЕ НУЖДАЕТЕ ОТ КАЧЕСТВЕНА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ НА ПОКРИВА

Освен, за да предотвратите вече споменатите проблеми, които се случват при липсата на покривна хидроизолация. С качествено изпълнена такава според вида покрив,  можете да предотвратите загуба на обитаемо пространство.

Последното нещо, което искате като собственик на сграда, е вашият имот да бъде необитаем поради изтичане на вода, така че е важно покривът да бъде хидроизолиран правилно от самото начало.

От съображения за безопасност за живеещите и работещите в дадена сграда! Структурната цялост на една сграда е най-важното нещо за нейното правилно функциониране и експлоатиране. С хидроизолация на покрива, няма да позволите на водата от дъжда да навлиза в структурата на сградата и това няма да води до унищожителни процеси.

Хидроизолиран покрив означава по-добра хигиена за цялата сграда. Това значи, обитаемото пространство, ще бъде лишено от присъствието  много вредители, които с удоволствие чакат да усетят влажна интериорна среда.

В началото споменахме за хидроизолация на покрив и цена, която трябва да платите за нея. Истината е, че ако не платите тази сума в първоначалния етап, след това ще платите много повече за щетите, които водата е нанесла на сградата.

Блогър, копирайтър и непрофесионален писател.