„Цветята и букетите – неразделна част от магията и историята на Свети Валентин“

1
168
Добави коментар
aganbox
aganbox

Денят на Свети Валентин е празник, в който Католическата църква почита паметта и делото на светеца-мъченик, който покровителства влюбените. 14-ти февруари празнуват милиони влюбени по цял свят. В този ден те открито изразяват любовта и верността си един към друг, а неразделна част от празника е подаряването на цветя за Свети Валентин.

Свети Валентин – Множество легенди и истории, свързани с любов

Почти никакви данни не са запазени за живота на светеца, освен че е роден в градчето Терни, Италия през  175г. и става негов архиепископ през 197г. За сметка на това обаче са възникнали множество легенди за светеца.

Според една от тях Валентин е хвърлен в тъмница и осъден на смърт заради християнската си вяра. Легендата разказва, че в затвора Валентин се влюбва в дъщерята на надзирателя и изпраща до нея любовно писмо в деня на смъртта си, подписано  с „Твой Валентин“. Оттам възниква и традицията за картичките за Свети Валентин, популярни като валентинки.

От друга легенда научаваме, че Валентин подарявал на младежите, които го посещавали, цвете от градината си. Между двама от тях се зародила голяма любов и следвайки примера им, други влюбени започнали да търсят благословията на светеца.

Свети Валентин е възприет за покровител на влюбените, защото  благославя брака между римския легионер Савиний и младата християнка Серапия. В тези времена е била налице забрана от страна на императора младите войници да се женят. Според друга легенда свети Валентин благославял  сватбен съюз между влюбени, чиито родители не били съгласни с връзката им.

Кога започва да се чества празника на Свети Валентин?

Честването на празника е установено през  496г от римският папа Геласиус, който обявява 14-ти февруари като Денят на Свети Валентин. В западна Европа по-комерсиализирано празникът почва да се възприема от хората около 13-ти век. А истински масово започва да се празнува през 18 век, като в основата му е било даряване на сладкиши, картички и цветя. Към днешна дата Свети Валентин е глобален празник, който се чества на 14-ти февруари от милиони влюбени двойки по цял свят.

Цветя за Свети Валентин – неразделна част от празника и красив начин за изразяване на любовта

Основният вълшебен помощник в магията на празника на влюбените са цветята. Милиард рози се подаряват в този ден в различни кътчета на света. Розата е кралицата на деня. Класическата червена роза символизира силата на любовта и отдадеността, а един красив букет рози за Свети Валентин е способен да разтопи много дамски сърца. Очарованието на цветята изпълва влюбените с усещането за богатството, което имат, заради любовта си.

В деня на влюбените не пропускайте възможността да зарадвате любимата жена като й поднесете част от съвършеното очарование на цветята. Изберете елегантен букет за Свети Валентин, с който да изразите емоцията си и да и донесете радост. Подарете цветя за Св. Валентин, за да подарите усмивка на момичето, което обичате.

С какви цветя да изненадаме половинката си за Свети Валентин?

Изберете за нея стилен букет рози, лалета или пленяваща със съвършените си форми и цветове орхидея, тъй като това са подходящи цветя за Свети Валентин. Друг оригинален вариант, с който да кажете „Обичам те“ е елегантната  аранжировка от различни цветя в красива, ръчно изработена кошница или пък с изящна цветна композиция в изискана подаръчна кутия. Ако искате изненадата да е още по-приятна и сладка, то букет от бонбони за Свети Валентин също е оригинална идея, която би се харесала на голяма част от жените, които предпочитат по-нестандартните изненади.

Защо да подарим цветя за Св. Валентин на любимата?

Денят на влюбените е прекрасен повод да подарите цвете, елегантен букет за Свети Валентин или пълна  кошница с цветя на любимата жена. Цветята винаги имат значение за дамите. Те ще разкрият по най-добрия начин вашите чувства. Цветята говорят език, който момичетата и жените разбират добре. Езикът на цветята е богат на усещания, красота и е силно магичен. Очарованието на думите, които ние не чуваме, е част от вълшебството на природата, което все още се учим да разбираме.

Дали ще изберете букет рози за Свети Валентин, орхидеи или лалета не е толкова важно. Важно е само да кажете „Обичам те“ с езика на цветята, а както споменахме, дамите разбират чудесно този език.

Прегледана: 230