Пижамата като подарък – тънки моменти при избора

1
176
Добави коментар
pupidrupi
pupidrupi

Краят на деня, отминали емоции и суета – време за пижама. Време за уют и релакс.

Ако този атрибут от домашните дрехи е подарен с вкус и любов, то получателят много пъти с обич и благодарност ще си спомня човека, който му я подарил.

Има тънки моменти при избора на пижама, но винаги можем да я подарим, защото:

*Пижамата е универсална. Такъв подарък е уместен за всякакъв повод – рожден ден, Коледа, нова година. Даже за Деня на влюбените. На пижамата ще се зарадва и жена в елегантна възраст, и съвсем младата особа, и малкото дете, и сериозният мъж.

*Пижамите предлагат изключително разнообразие. Този аспект не е еднозначен. Широкият асортимент на дрехи за отдих дава възможност да се направи избор при всякакви търсения на стил, дизайн, цвят, модел. От друга страна – колкото са повече вариантите, толкова по-труден е изборът.

*По отношение на оригиналността, независимо от очевидните преимущества, този подарък не трябва да се включва в топ листата на най-популярните подаръци. Много по-често се подаряват книги, играчки, бонбони.

И, тъй като говорим за тънките моменти при избора на пижама за подарък, то никога не трябва да забравяме да отчетем такива деликатни нюанси като модел, разцветка, материя. Те трябва да се подбират много внимателно.

За младото палаво момиче е подходящ ансамбъл от пикантни шорти и потник или пижамка с ярък принт. За по-изтънчените натури може да се помисли за пижама в японски стил. Например, за жена – копринено кимоно с цветни рисунки или домашен костюм с дантела.

За мъжете са в сила традиционните варианти на памучна пижама на райета или модел от плътна коприна. Защо не и красива практична пижама в спортен стил. Детските пижамки за подарък оптимално трябва да бъдат от натурален памук или фланела с красиви рисунки.

В зависимост от сезона, в който ще се прави подаръка, ще определим и избора на пижама. За зимните вечери са подходящи комплекти от топли материи като велур, флис, футер/трикотажен плат от памук и полиестер/. За горещия летен сезон са препоръчителни пижами от тънък трикотаж и коприна.

И още един тънък момент – да пазим касовата бележка. Даже размерът на получателя да ни е добре известен, винаги могат да се получат изненади.

Пижамата за подарък може да се комбинира с подходящи по стил пантофи, с маска за сън, с ароматни масла или балсам с успокояващ ефект.