Дамската нощница – стил и комфорт

1
256
Добави коментар
pupidrupi
pupidrupi

Да използва дрехи за сън или да спи само по бельо е избор на всяка жена, на всяко момиче. Сред тези, които избират първия вариант, нощниците са най-популярни. Днес те се предлагат в огромен асортимент от различни стилове, дизайни и материали.

За да може нощницата да ни осигури максимален комфорт, трябва внимателно да бъде избрана. Никога не бива да избираме първият харесал ни модел. Трябва да се убедим, че избраното изделие е изработено от желания материал. За да може тялото ни да диша на сън, нощницата да е хигроскопична, да не предизвиква алергични реакции, на тялото да му е леко и удобно.

Нощниците от синтетични тъкани могат да причинят алергии, да натрупат статично напрежение, да ни лишат от желания комфорт на изделията, изработени от естествени материи.

Едва ли има жена, която да не знае, че най-добрите материи за дрехи за сън са памук, коприна и вискоза. Копринените нощници са най-подходящи за сън през лятото, защото осигуряват прохлада. Но, поради естеството на материала, те топлят дори през зимната нощ. Коприната се използва за изработването на луксозни и секси изделия, които, обаче, струват скъпо.

Обикновените нощници в класически стил се шият най често от памук. Те са препоръчителни за дамите, които търсят спални дрехи, осигуряващи свобода и комфорт на тялото.

Нощниците от вискоза са сходни в много отношения с копринените изделия, но са по-евтини от първите. От този материал може да се намерят много семпло елегантни модели.

Когато си избирате нощница, не забравяйте, че за комфортен сън са идеални пастелните и приглушени нюанси. Но пък ярките модели са предпочитани от страстните натури. Младите момичета търсят изделия с интересни щампи. А романтичните дами, любителки на спокойствието – нощници в розово, бяло или светло лилаво. Печеливш вариант е едноцветен модел без щампи или декор.

Хубаво е, когато си търсите нощница, да се съобразите с цвета на кожата си . Например, красотата на мургавите жени ще се подчертае чудесно от модели в изумрудено, алено, люляково, червено, дори и черно.

Важно е и да се определи стила на желаната нощница.  Това е въпрос на вкус, на личен стил и избор. Сега асортиментът е така богат, че често в гардероба на съвременните модни жени има две и повече нощници. Моделите са с различна дължина – дълги, средни или къси, под формата на тениски или ризи. С тесни или широки презрамки, с или без ръкави, вталени или разкроени. Може да избирате сред популярните днес стилове.

Класическият – най-простият и популярен стил. Дължината е до коляното, а силуетът постепенно се разширява надолу.

Бейби Дол – стеснена на гърдите, средна дължина, разширяващ се надолу силует – идеална нощница за момичета и млади дами, които предпочитат деликатен декор и непретенциозен външен вид.

Комбинирани модели, ушити от тънки материи, най-често с презрамки. Често са допълнени с дантела и имат дължина малко над коляното. Те се отличават с елегантност и женственост, нежно и фино очертават силуета.

Нощниците под формата на тениски са с дължина до коляното и са идеални за нежния пол, предпочитащ удобство и комфорт.

Модели под формата на ризи, с дължина до коляното, с копчета, с дълъг или три четвърти ръкав, напомнящи за мъжки ризи, са чудесни за топлия сезон.

Трябва да отбележим, че всеки стил при нощниците си има свои вариации. А това е в помощ на всяка жена в търсене на идеалната нощница.