Дамските колани – модна част от актуалната визия

1
210
Добави коментар
pupidrupi
pupidrupi

Стилните дамски колани са неотменна част от гардероба на всяка съвременна жена. Тези аксесоари не губят своята актуалност през всяко време на годината, като внасят много красота и елегантност в образа. В много случаи именно този детайл е завършващ елемент от стилната визия. Многофункционален и практичен, той допринася за реализирането на много нови модни идеи.

Най-разпространени са следните видове:

*Тесни. Широки са не повече от три сантиметра, благодарение на което с лекота подчертават красивите извивки на талията. Такива аксесоари чудесно се съчетават с рокли и блузи, правейки ги по-елегантни и стилни.

*Широки. Предназначени са за носене на бедрата, макар че могат се срещнат на талията или под гърдите. Считат се за универсални, защото перфектно допълват почти всяко облекло, придавайки на фигурата определена изтънченост. Много популярен е и дългият колан, увит няколко пъти около кръста.

*Корсетни колани. Изработени са от различни материали и са допълнени от бродерии, кристали и други декоративни елементи. Дизайнерите ги препоръчват на дамите, които искат да внесат корекции в своя силует.

*Двойни и тройни колани. Те приличат на комбинации от няколко тънки презрамки. Имат декоративна функция. Вървят добре с рокли с различна дължина, както и с плетени дрехи. Могат да са едноцветни или в различни нюанси.

*Плетени колани. Винаги са в перфектна хармония с дънки, панталони, дълги поли и туники. Правят визията женствена и уникална.

*С масивна катарама. Носят се предимно с дънки и поли с ниска талия. Материалът, от който са изработени може да е различен, както и дизайнът на катарамата. Опция, която задължително присъства в женския гардероб.

От цялото това многообразие задължително трябва да изберем няколко опции според своя стил, който ще стане още по уникален и неустоим.

При различните стилове изборът на колани е различен. Голямо търсене имат класическите колани, които хармонично се комбинират с бизнес костюми, рокли, блузи и поли. Те са универсални и не губят своята значимост с годините.

Етническите модели колани са украсени с бродерия, камъни или живопис – също актуална модна тенденция. Дават на образа определена националност и оригиналност.

Коланите в стил кънтри и бохо изглеждат особено. По принцип, те са направени в естествени цветове и могат да бъдат допълнени с масивна катарама.

Много необичайно изглеждат вариантите в стил поп, които са изработени от текстил, пластмаса или каучук и се отличават с ярки цветове.

Авангардни модели, направени в необичайна конфигурация, са също много популярни и често се срещат в дамските гардероби.

Комбинираните аксесоари, направени от няколко вида материал, също са много търсени. На мода са изящните коланчета от плат, закопчаващи се с изящна катарама или просто завързани на възел. Те са уникални и практични по свой си,собствен начин.

Изборът на функционален и качествен колан не е никак лесна задача. Водещи са параметрите на тялото и индивидуалния стил. Модните предложения професионално съчетават стилен дизайн, високо качество, функционалност и уникален външен вид. Всеки колан, умело подбран, има способността да промени визуално пропорциите на фигурата, скривайки видими несъвършенства.Позволява да се експериментира. Винаги може да подчертае индивидуалния стил и да осигури положителни емоции и самочувствие на всяка дама.

Коментари

loading…

There is no ads to display, Please add some