Професия Типстър – какво представлява това?

19
448
Добави коментар
vivian90
vivian90

Типстърът е човек, който предоставя информация на други хора. Но терминът tipster идва от Англия и първоначално е означавал човек, който предоставя информация за таксиметрова услуга. Независимо дали става въпрос за инвестиции, спортни залагания или намиране на нов чифт дънки, типстърите използват познанията си по дадена тема в полза на другите. Днес терминът се отнася най-вече за спортен типстър – човек, който предоставя спортна информация на залагащите. Типстърите обикновено публикуват съветите си във форуми, на уебсайтове за спортни залагания или в социалните медии.

В света на спортните залагания терминът „типстър“ се отнася до лице или компания, които публикуват прогнози или прогнози на публичен сайт, често с цел да печелят пари от своите прогнози. Въпреки че терминът може да се използва и в други спортове, освен в спортните залагания, най-честото използване на типстъри в света на спортните залагания се отнася до хора, които предоставят прогнози за спортни събития.

Покупката и продажбата на акции е важен правен въпрос в инвестициите. Когато се купуват и продават акции, това се прави в милиони долари. Типингът се използва за даване на съвети за акции. Когато дилър или брокер на ценни книжа дава съвет за дадена акция, той е известен като tipper. Типърът предоставя ценна информация за акциите. Такива съвети помагат на инвеститорите да вземат интелигентни решения, помагат им да вземат инвестиционни решения. Брокерските фирми също дават съвети. Типърите дават информация, която може да помогне на инвеститорите да вземат интелигентни решения за акции.

Даването на бакшиш е практика, основана на добра воля, а бакшишът е актът на оставяне на малко пари в края на работата на някого. Това е подобно на даването на бакшиш на сервитьора в ресторанта, но даването на бакшиш на спортни събития, в кината и на концерти е малко по-различно. Спортен типстър е човек, който предоставя информация или съвети за спортни събития.