Как да изберем бански по тип тяло – Салони за красота, фитнес центрове и СПА центрове в София и страната.

7
282
Добави коментар
hlape
hlape

Как да изберем перфектния бански за вашия тип тяло? Много жени си задават този въпрос. И така, как да изберете правилния модел, за да подчертаете предимствата на вашата фигура, или обратното, за да скриете корема или твърде широките бедра. Няма значение дали имате перфектна фигура или преди почивка на море седите на диета две седмици. Едно нещо, което трябва да имате предвид е, че няма жени, които изглеждат зле по бански, има само лоши бански. Ето защо трябва да обърнете специално внимание на избора на модела, който ще бъде идеален за вашата фигура!

Определете типа на тялото си!

Преди да започнете да търсите перфектния бански, трябва да определите какъв тип фигура имате. Параметрите на жените са разделени на три основни типа – круша, ябълка и пясъчен часовник.

Кой бански да изберете, ако вашият тип фигура е круша?

Крушовидна фигура се характеризира с тясна талия, по-широки бедра и заоблени дупе. Жените с крушовидна фигура обикновено имат плосък корем, тесни рамене и малък бюст, но ханша им е доста широк. Силуетът на крушата наподобява буквата “А”: горната част е тясна, а долната – широка. Фигурата на круша се счита за доста женствена и привлекателна, но това не означава, че нейните собственици нямат проблеми с избора на перфектния бански. Крушите първо трябва да обърнат внимание на поддържането на еднакви пропорции между горната и долната част на фигурата. Как да го направим?

Кой бански да изберете, ако имате широки бедра? Две част или цял? Съвети!

Бански за малък бюст и широки бедра трябва визуално да увеличи горната част, “отнемайки” няколко килограма от задните части и бедрата. Има няколко трика, които можете да използвате, за да постигнете този ефект. Първо изберете горната и долната част на банския в различни цветове. Едно модно правило, което трябва да имате предвид, е, че тъмният цвят прави фигурата по-стройна, а светлият добавя обем. Ето защо идеалният ви избор би бил бял сутиен и черни бански бикини (може да са и шорти). Крушите могат да си позволят всякакви експерименти в областта на раменете. Волани, пайети, декоративни презрамки или модерни връзки – всичко това е добра идея за представяне на малък бюст.

Как да изберем бански за фигурата на ябълка?

Фигура с форма на ябълка се нарича още буквата “О”. Предимството на ябълките са тънките крака и големите гърди. Други характеристики, характерни за този тип фигура, са плоски задни части, незабележима талия и доста широки бедра, които най-вече жените искат да скрият. За да поддържат правилните пропорции на фигурата, ябълките трябва да подчертаят краката възможно най-много и да подравнят горната част на тялото. Най-добрият бански за ябълки е този, който има силно разкроена долна част и горна част с широки презрамки. За да увеличите комфорта при носене, сутиенът трябва да има доста твърди чашки. Жените от типа “ябълка” ще изглеждат страхотно в отделен бански танкини, който напълно покрива корема и красиво разтяга краката. Един цял бански за такава фигура трябва да има отворени рамене и гръб, както и връзка около врата. Това ще направи корема да изглежда по-тънък, а красив бюст ще изпъкне.

Кой бански е подходящ за фигурата пясъчен часовник?

Фигурата с форма на пясъчен часовник наподобява буквата “X” и също често се нарича така. Големият бюст, тясна талия и широки бедра правят силуета на пясъчния часовник изключително пропорционален и много женствен. Това означава, че можете да изберете за себе си почти всеки стил на бански. Фигурата пясъчен часовник има тънка талия и плосък корем, така че класическото бикини ще бъде чудесен избор. Жените с такъв тип фигура също не трябва да се страхуват от бански с геометричен принт (които могат визуално да увеличат бедрата и гърдите), както и от дантелени комплекти.

Белият бански е идеален вариант за лятото

Идеалните пясъчни часовници обаче са доста рядкост. Обикновено проблемите често се появяват в бедрата и гърдите. Бански за широки бедра може или да прикрие закръглеността – тогава прилепналите шорти ще работят добре – или да подчертаят стройните крака, като в този случай изберете бикини с висока талия. Ако имате малък бюст, лек топ ще ви помогне да го увеличите визуално. Иначе заложете на бански с дълбоко деколте тип V.

Тъй като модата става все по-еклектична всяка година, на жените се предлага огромен избор от бански костюми с различни цветове и стилове. Най-интересните тенденции този сезон, разбира се, са животинските щампи – леопардови петна, ивици като зебра или змийска кожа, както и наситени цветове. Черните бански, които придават елегантност и шик, се считат за вечна класика. Може да заложите на класически модел или декориран например с пайети или изкуствени камъни. Трябва да се има предвид, че бански в нюанси на черно перфектно коригира фигурата, което го прави подходящ за круши, ябълки и пясъчни часовници. Най-новата тенденция в плажната мода – бански с висока талия. Този стил ще направи всяка фигура по-женствена и привлекателна. Всъщност съвременните магазини предлагат огромен избор от стилни бански, сред които определено ще можете да намерите идеалния вариант! Ако все още се опитвате да скриете някакви недостатъци във фигурата си, можете също да използвате модерно парео, за да създадете ефектен плажен стил!

VN:F [1.9.14_1148]

Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

VN:F [1.9.14_1148]