ОЗЕЛЕНЯВАНЕ ЗА ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ – бул. Каблешков с новозасадена зелена площ!

1
258
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

 Студентите от ЛТУ имаха нелеката задача да създадат концепция за зелената площ на новоизградената част на бул. Тодор Каблешков, включваща разнообразна, лесна за поддържане растителност, която ефективно пречиства въздуха, подпомага опазването на местното биоразнообразие и предизвиква целогодишен интерес.

Симона Новоселска и Мерлин Неждет представиха проект за красиво цветно пространство, което доразвива вече засадена цветна леха от жителите на район „Триадица“. Подбраните от студентите растения са газо- и сухоустойчиви, с прахозадържаща способност и целогодишен декоративен ефект. Поради тази причина те се класираха на първо място сред достойната конкуренция в студентското състезание.

На 20 май 2022г. проектът се превърна в реалност! Студентите се включиха в засаждането на растенията и жителите на района вече разполагат с разширена озеленена площ около бул. Тодор Каблешков. На събитието присъстваха и представители на Асоциация за развитие на София и Столична община.

Желаем все повече отличени и осъществени проекти на студентите от ЛТУ и все повече озеленени площи на жителите на София!