Важни храни за подсилване на имунната система – част 1

24
Добави коментар
thelordofweb
thelordofweb

За да функционира правилно имунната система и за да може успешно да се пребори с вирусите, е необходимо да осигурим на тялото достатъчно „гориво“. В тази статия изброявам едни от най-важните храни, които са нужни за укрепване на имунитета при човек. Благодарение на тях, вие успешно зареждате вашия организма с нужните му витамини и минерали.

 
Червено цвекло

По произход Червеното цвекло е наследник на дивото цвекло. От хиляди години се слави с лековитите си качества. От дълги години се използва за прочистване на кръвта, но това е само едно от вълшебните му свойства.

То е мощен имуностимулант.
То е богато на желязо и засилва образуването на антитела и бели кръвни телца.
Стимулира работата на червените кръвни клетки и подобрява снабдяването им с кислород. Доставя на организма манган, който е необходим за производството на интерферон ( това е мощно антиканцирогенно вещество ).
Помага на организма да произведе пигмент бетанин, което е вещество със силни антиоксидантни свойства. Това вещество предпазва от рак и сърдечно-съдови заболявания. Освен това червеното цвекло притежава прочистващи свойства.
То има благоприятен ефект върху черния дроб и бъбреците.
Има високо съдържание на фибри, което е много важно за сърцето и храносмилателната система.
Изпозлва се като лек срещу заболяване на кръвта.

 
Гъби Шиитаке

Тези гъби се използват от хилядолетия в Япония, Китай и Корея за лечение на болести. Има благоприятен ефект върху организма и го предпазват от грип и настинки.

Гъбите Шиитаке съдържат лентинан, който доказано понижава вредния холестерол.  Успешно стимулира имунната система и и помага да се справи със злокачествени клетки.
С нейна помощ може да се отключи производството на антивирусни и антибактериални  вещества, като интеферон, в организма на човек. По този начин понякога дори спира развитието на ХИВ вируса.
Тези гъби са богати на аминокисилини, което води до повишаване на силата на имунната система.

 
Авокадо

Авокадото съдържа много от важните за имунната система витамини B1, B2, B3, B5, E и K. Това го прави изключително полезен за здравето. То също така е много полезен за кожата, защото нанасяйки авокадо върху нея, тя бива подхранвана.

Авокадото съдържа мононенаситени кисилини, които спомагат за намаляване на вредния холестерол.
Той е източник на линолова киселина, която спомага за разреждане на кръвта и поддържа нормалното количество на кръвната захар.
Този плод е богат източник на витамин Е. Витамин Е е мощен антиоксидант, който неутрализира токсините в организма и повишава устойчивостта срещу инфекции. Благодарение на високото съдържание от витамин Б, той укрепва имунната система и стимулира дейността на клетките, които се борят с вирусите.
Освен това съдържа бета-ситостерол, което има благоприятен ефект върху простатната жлеза.

 
Къдраво зеле

Къдравото зеле е много добър имуностимулатора. Това е така защото доставя на организма множество витамини и фитовещества. Освен това съдържа огромно количество глюкозинолати.

Блокира канцерогенните вещества и стимулира самопрочисването на организма.
Възстановява ензимите в организма и блокира развитието на ракови клетки.
Подобрява кръвообращението и стимулира имунната система.
Намалява нивото на холестерол.
Притежава изобилие от витамин B и увеличава жизнената енергия.
Спомага за съсирването на кръвта и по-бързото заздравяване на раните.
Притежава голям брой имуностимулиращи минерали и микро елементи – желязо, цинк,…
Поддържа хормоналния баланс.
Предпазва организма от рак на гърдата и яйчниците.

Това беше първата статия от серията „Важни храни за подсилване на имунната система“. След няколко дни ще публикувам продължение. Ако искате нещо да добавите, пишете ми и коментирайте.
Укрепете вашето здраве и изградете здрав имунитет срещу вируси с продуктите на АкваСорс. Научете за изброените по-долу продукти сега!