Веселата Коледа :: Дядо Коледа

15
Добави коментар
koledata.com
koledata.com

Образът на Santa Claus е създаден от през XIX век от карикатуриста Thоmas Nast (родом от Бавария) работещ за Ню Йоркския вестник Harper’s weekly. Едва през 30-те години илюминатите и компанията Coca-Cola налагат с масови реклами дообработения образ – заместител на Исус Христос. Така или иначе Исус (Йехошуа Ха Мешия) не е роден на езическия празник на зимното равноденствие по време на което някои народи са принасяли включително човешки жертвоприношения (Рим и Вавилон). Ранните християни не са чествали нито рожденни дни произлизащи от култа към Митра, нито така нареченото „Рождество Христово“. Съвсем неслучано Тертулиан през III вeк пише християните да се пазят от езическите празници в „De Idololatria“. За повече информация препоръчвам книгата ми „Измамата за Коледата“. Аз лично не празнувам този езически празник произлизащ от Римските сатурналии и вавилонския Загмук в края на които имало човешки жертвоприношения.

Санта има същият буквен състав като Сатан. Това подробно ще разгледам в “Окултизъм”, сега само искам да спомена най очебийното – Блаватска, майката на “Ню-Ейдж” движението в нейната книга „Тайната доктрина, том 2 стр. 350 казва: „Името не е важно, важни са буквите в него“ (!!!). До тук добре, първата дума е очевидна, остава втората – Clause – Клаус. И тук има тайно значение. Пак да преаранжираме – Клаус = Lucas.

„Lucas“ е съответсващото име с корен от латинската дума lucaris. Тази дума означава “принадлежащ на гората, на дърветата”. В този смисъл можем да разглеждаме термина Сатан Лукас като “отнасящ се до дърветата”. Виждате ли тук проблема? Много преди мен е писано по този въпрос. В древни времена са същесвували езически ритуали, свързани с вечнозелените дървета. Те се споменават многократно в Библията и са забранени. Защо използването на тези дървета е забранено от Бог? Нека видим! Когато перфектното сътворение на света е помрачено от греха – това долно дело на старата змия Сатаната, той посява семето на съмнението (Битие 3:1) нарушавайки божията заповед да не се докосва дървото на знанието. Тогава грехът се утвърждава на света защото Ева, а след нея и Адам опитват от забраненият плод. Бог, за да предпази двамата от следващата им греховна стъпка – дървото на живота, поставя там пазач един Огнен ангел. В противен случай те биха станали безсмъртни като ангелите и по такъв начин неспособни да откупят греха си. Много мислители определят мечът като наказание, но мъдреците винаги са смятали мечът като предпазно средство за човешкият род.

В ранната човешка история една от най строгите форми на наказание е публичното обесване на дърво – като унизително доказателство за извършени престъпления.
В Старият завет бог заповядва на евреите да не постъпват така с хората: “тялото му не бива да пренощува на дървото, а го погреби в същия ден, защото проклет е пред Бога (всеки) обесен (на дърво), и не осквернявай земята си, която Господ, Бог твой, ти дава за дял. “ (Второзак