Домашни бисквити Орео | Gastronom.bg | Рецепти, кухня, диети, заведения, специалитети

14
Добави коментар
gastronom.bg
gastronom.bg

Домашни бисквити Орео
От: Петя Христова

Националност: САЩ

 

Прочетено: 3314
Оценка: 3.00
Препоръчано: 2

1 ¼ чаши (175 грама) брашно 
½ чаша (45 грама) неподсладено какао или шоколад на прах
 1 чаена лъжичка сода за хляб 
¼ чаена лъжичка бакпулвер
¼ чаена лъжичка сол 
1 ½ чаши (300 гр) захар 
½ чаша + 2 супени лъжици (141 гр) масло на стайна температура
1 голямо яйце 
Ванилия-крем: 
¼ чаша (57 гр) масло на стайна температура
¼ чаша (57 гр) растителна мазнина 
2 чаши (280 гр) пудра захар
2 чаени лъжички ванилия

 

Сложете скарата на средно ниво във фурната и я включете да загрее до 300 градуса. В голяма купа разбъркайте добре брашното, какаото, содата, бакпулвера, солта  и захарта. На ниска скорост на миксера добавете маслото, а след това и яйцето. Продължете да разбивате, докато тестото се превърне в хомогенна маса.
Със супена лъжица се взимат кръгли парчета от тестото и се нареждат в тавичка върху хартия за печене на разстояние една от друга около 5 см. Леко изравнете тестото с навлажнени ръце. Печете 9-10 мин., като в средата на печенето тавичката се завърта за равномерно изпичане. След като са готови, извадете бисквитите и оставете да изстинат.
За да направите крема, сложете маслото и олиото в купа. Разбивайки с миксер на ниска скорост добавете захарта и ванилията. Преминете на по-висока скорост и разбивайте с миксера 2-3 минути, докато сместа стане гладка и пухкава.
За да слепите бисквитите, сложете крема в сладкарски шприц (или с чаена лъжичка) и поставяйте по една малка топка крем в средата на едната бисквита и отгоре поставяйте втора, равна по големина на долната. Леко притиснете за равномерно разнасяне на крема.
Бисквитите Орео се появяват в Ню Йорк през 1912 г. и са едни от най-продаваните днeс в света. От представянето им на пазара до днес са продадени над 491 млрд. бисквити. Един от най-популярните използвани за тях рекламни слогани е „Milk’s favourite cookies“.

 

Подходяща напитка
Прясно мляко

КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ