Хол на две нива | Архитектурни решения | ДА ЗНАЕШ КАК

5
Добави коментар
DoKtOrA78
DoKtOrA78

В днешно време можете да проявите изобретателност и разчупеност на мисленето във всичко, дори в това как да построите дома си. Често обаче ни се налага да проявим творчество, просто защото наличното пространство ни е малко и ни се ще от един тристаен апартамент да направим поне пет стаен. Тогава остъкляваме балконите и правим кухненски бокс там, зимна градина или сушилня. А някои от нас с малко повече ентусиазъм реконструират хола, така че да стане на две или три нива.

В зависимост от това с каква площ разполагаме, може да разпределим пространството така, че на второто ниво да направим спалня, комбинирана отдолу с гардероб стая, а защо не и ако сме достатъчно екстравагантни и спалня с джакузи.

Или пък да обособим два отделни къта – трапезария с висока маса за хранене и кът за почивка с ниска мека мебел за гледане на телевизия, домашни игри и дълги целувки.

Ако сме любители на цветята, едно от нивата можем да посветим на тях, а ако сме и запалени акваристи можем да комбинираме с голям аквариум.

Нивата може да са изградени с метална конструкция, а ако е само символично разделяне 20-30 см, може и с тухли.

Разделяйки хола на нива можем да си позволим в едно помещение да съчетаем няколко различни стила, които взаимно да се допълват.

Освен че създаваме илюзията за повече стаи и простор, внасяме повече разнообразие и наред с това правим жилището си доста по-функционално.

Става много по-нестандартно, много по-запомнящо се и придобива нашия характер и нашия стил. Така вече не сме депресирани, че живеем в скучно, стандартно и съвсем обикновено жилище, а имаме самочувствието на творци, които създават красота и уют за своите близки.

Това дава самоувереност и повишава нашето самочувствие, защото ако любовта на мъжа минава през стомаха, то увереността на една жена минава през очите.

Когато вижда около себе си един топъл, удобен и комфортен дом това я прави много по привързана към семейството, защото жените имат нежна душа и котешка природа – привързват се към уюта и спокойствието.

Без съмнение крилатата фраза – домът е нашата крепост е тръгнала от устните на някоя жена, която се е чувствала точно така – като кралица котка, изтегнала се на мекия диван пред камината. Защото работата на жените е да мечтаят и да дават идеи как домът би бил по-желан за тях, а работата на мъжете е да изпълняват тези грандиозни проекти.