На колела: Неприятна изненада Моторджия глобен 200 евро за превишена скорост – 616 км/ч!

12
Добави коментар
chakala80
chakala80

26-годишният италианец Паоло Турниа открил в пощенската си кутия неприятна изненада- фиш за глоба от 200 евро за превишена скорост. Не знаем дали е припаднал или се е зарадвал, че пътната полиция така добре е оценила мотора му – класическо MotoGuzzi, защото цифрата, показана като превишена скорост била … 616 км/ч! С тази цифра той моментално би влязъл в книгата на рекордите Гинес, ако беше вярна, защото рекордът принадлежи на пилота Дани Педроза от тима на Honda и той е „едва“ 350 км/ч.

Грешката е абсолютно вярна и тя е на пътната полиция. На самата снимка се вижда, че радарът показва само 87 км/ч. Самата глоба от 200 евро и отнемане на пет точки в книжката, всъщност са си доста меко наказание, защото, ако посочената скорост беше вярна, Паоло отдавна щеше да е отгърмял в затвора.

Паоло вече си е платил глобата и продължава да си кара мотора. Може би най-доволен от случката е собственикът на дилърския шоу-рум, откъдето италианчето си е купило мотора. Той окачил в шоурума си увеличено ксерокопие на писмото с глобата и така доста успешно си рекламира моторите.