KU’s Blog: Столичен градски транспорт в реално време чрез GPS

22
Добави коментар

Една добра новина от 1 май 2008 – вече се предлагат наблюдение и справки в реално време на колите на градски транспорт в София онлайн. Можете да проверите кога пристига следващият автобус, трамвай, тролей на всяка спирка в столицата по всяко време.
Страницата, на която можете да направите това, е http://gps.skgt-bg.com. Търсенето е или по номер на спирка, или по номер на линията, или по маршрутната мрежа (карта). Авторите са публикували и специални разяснения за търсенето.
Графикът може да се следи и през мобилен телефон, стига да има свързаност към Интернет. Например с инсталиран браузър Opera Mini. Опитайте по-долу, като от Menu -> Tools -> Settings изберете Mobile view за по-бърза навигация. Картинките също не ви трябват.Графикът на градския транспорт през мобилния телефон има във всички случаи по-голям смисъл, отколкото на настолен компютър или лаптоп. В момента освен следене на превозните средства в реално време, потребителите в Интернет могат да търсят най-бърз или най-кратък маршрут между две спирки, да се информират за графиците на всяка една линия по принцип, както и да търсят по карта. Всичко това на следния адрес: http://sched.skgt-bg.com/test/wwwroot/index.php

Въпросът е гражданите да не им се налага да използват тази услуга, а да разчитат на постоянно редовен график. А такъв ще има, когато хората предпочетат обществения превоз пред собствените си автомобили.

Ех, кога ли ще намалеят колите по пътищата?