Фън Шуй за Спалнята

4
Добави коментар
irgnet
irgnet

Според учението Фън Шуй домът ви е жив организъм. Както нашите тела кипят от енергия и ако енергията се движи свободно из тялото ни, ние сме здрави и крепки, а когато нещо препречва енергийните потоци, ние се разболяваме, така и нашият дом е изпълнен с енергия наречена Ци, която трябва да се движи свободно, безпрепятствено и плавно. Правилното движение на енергията Ци осигурява здравословна среда за живота на обитателите на дома.

За да обзаведете спалнята си и да я подредите спрямо правилата на Фън Шуй е необходимо да спазите няколко подробности, които са от изключителна важност, за да имате щастлив живот изпълнен с успехи. В тази статия ще прочетете за най-важните от тях и как да направите бързи и лесни корекции, в случай, че се налага. Ще разгледаме най-важното помещение в дома, а именно спалнята.
Правилата на Фън Шуй за Спалня

Добрата спалня е разположена възможно най-далеч от входната врата. Ако вашата спалня е близо до входната врата, веднага може да коригирате това, като сложите огледало от външната страна на вратата или да закачите планински кристал пред вратата на спалнята или близо до нея.

Позицията на леглото в спалнята има съществено значение за живота на спящия в него. Избягвайте краката ви да са насочени към вратата. Най-добрата позиция е когато сте легнали да виждате вратата на спалнята. Ако трябва преместете леглото по диагонал. Таблата на леглото трябва да е към солидна стена, а не над нея да има прозорци. Това не влияе добре на съня.

Огледалата в спалнята са спорен въпрос. Според древните Фън Шуй специалисти огледалото в спалнята не е подходящо, тъй като през нощта духът напуска тялото и когато се връща, може да се изплаши от отражението. Съвременните съвети са, че това не важи, ако чувствате, че огледалото в спалнята не ви пречи. Тоест – интуицията ще определи дали трябва да имате огледало там или не. Но много хора прибягват до решението през нощта да покриват огледалото с нещо подходящо, така че в него да не се отразява нищо.

Поставете растения в спалнята си. Те действат успокояващо и релаксиращо, когато гледате във тях, вашето кръвно налягане се понижава.

Това бяха най-важните акценти за вашата спалня и нейната функционалност, според поверията на Фън Шуй. Има лесни начини да коригирате всичко, което се нуждае, но най-ефективно това се случва, когато вътрешното ви усещане е насочено точнто към целта, заради която го правите.